46

Ако сте в Пловдив, "Апокалиптика" разтърсват Бунарджика

След 22-годишно отсъствие, виолончелистите от "Апокалиптика" отново идват в Пловдив. Те ще свирят в града под тепетата тази вечер от 19 часа на Летния театър по покана на EventEase. А специален гост на събитието ще е пост-метъл формацията от Исландия Solstafir. 

Куфеещите челисти от Финландия са дръзки, истински и отворени. Такива са и хората в аудиторията на техните представления. Финландците изпъкнаха като истински новатори в метъл сцената веднага щом стъпиха на нея. Те продължиха да се развиват, да експериментират и да изненадват. От квартет виолончелисти, изпълняващи кавъри инструментално, те започнаха да пишат авторски материал, разшириха състава като добавиха барабанист, а след това включиха и вокални партии. За тях те канят различни популярни вокалисти, като тези колаборации понякога са представяни и с изпълнения на живо със съответния певец.

И макар да им бяха нужни години да бъдат приети и оценени в по-консервативните компании от фенове в световното рок общество, те се настаниха трайно в афиша на големи форуми на метъл жанра.

Днес "Апокалиптика" все още са глътка свеж въздух с оригиналния си подход на музициране, професионализъм при изготвяне на аранжиментите на техните музикални пиеси и със сърцати изпълнения на сцена. Музиката им съдържа елементи от класическа музика, неокласически метъл, траш метъл и симфоничен метъл. Нещо повече, през юни 2008 г., на фестивала „Рок в Рио“ в Лисабон, „Апокалиптика“ изпълняват 5-ата симфония на Бетховен.

През пандемичната 2020 г. групата издаде девети студиен албум със заглавие Cell-0 (Silver Lining Music).

 

"Какви други интересни събития можете да посетите в града тази седмица, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрия гид за Пловдив".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Милена

Милена

03.09.2022 | 06:44

Не идват след 22-годишно отсъствие. През 2015 г. отново бяха. Когато пишете статии, информирайте се, читателиет разчитат на Вас.

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?