46

Ако сте в Пловдив, Алекс Сърчаджиева показва интересна комедия на Слейд

Гледаме танцьори на холограми в „Дракони” на Еън-Ми А

Корейският хореограф Еън-Ми А ще покаже спектакъла си „Дракони” тази вечер в 19.30 часа в Дома на културата „Борис Христов”. Спектакълът е част от фестивала One Dance Week. В свят, до известна степен вече доминиран от азиатската съвременна поп култура (от BTS до Black Pink и Squid Game), новият спектакъл на Еън-Ми А демонстрира как младото поколение успява да намери място на традиционния корейски танц в съвременната поп култура. В „Дракони” участват 13 танцьори-представители на поколението Z, които идват от Япония, Индонезия, Тайван, Южна Кoрея и Малайзия.

6 от тях ще видим на сцената под формата на холограми. Заедно те създават ново време-пространство, обитавано от митичния Дракон. Фигура, която в азиатската култура е символ на трансцендентната сила, радостта и късмета, а в западния свят – свързвана с образа на злото, което трябва да бъде победено. 

 

Алекс Сърчаджиева показва интересна комедия на Слейд

Александра Сърчаджиева, Ненчо Илчев и Милена Георгиева показват довечера в 19 часа забавната комедия „Догодина по същото време” на Камерна сцена на Драматичен театър Пловдив. Пиесата е от Бърнард Слейд. „Догодина по същото време“ е една от най-поставяните романтични комедии на двайсети век. За нея авторът Бърнард Слейд получава награда Drama Desk Award за най-добра нова пиеса и номинация за награда „Тони“, а за филмовия сценарий по нея –  номинация за „Оскар“.

Режисьор на спектакъла е Ивайло Христов, а сценаграфията и костюмите са на Марина Янева.

 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?