71

Ако се намерят пари: Плащаме с банкова карта на паркомата в Пловдив

Плащането за престой в "Синя зона" да може да се извършва и с банкова карта. Предложението ще бъде отправено към кмета на Пловдив Костадин Димитров и ресорния му заместник Савина Петкова от ОП "Паркиране и репатриране". Това каза пред "Марица" шефът на общинското предприятие Нъшан Деркалестаниан. 


Към момента единственият начин за заплащане на паркоматите е чрез монети. "Идеята е да се инсталират и четци, за да може да се плаща и чрез банкова карта. Мислим в тази насока. Ще направим официално предложение и ако бъдат отпуснати средства, ще се заемем веднага с тази задача", посочи Деркалестаниан. 

По думите му, това ще е улеснение за всички граждани, особено за чужденците, които ежедневно пристигат в града ни и трудно се ориентират. "Когато имат възможността да заплащат по този начин - с пластика или виртуална карта, ще са спокойни и всичко ще е по-лесно. Но всичко се свежда до финансиране, за да се реализира. Доколкото знам, и преди е имало идеи в тази насока, но не са се осъществили", каза още шефът на ОП "Паркиране и репатриране".

Деркалестаниан припомни, че паркоматите в града под тепетата са ъпгрейдвани с клавиатури. "Преди гражданите бяха длъжни да поставят бележката от устройството на видно място на таблото на автомобила си, но това вече не е нужно. Сега вече всичко е дигитализирано. Всеки гражданин въвежда номера на колата си чрез клавиатурата и автоматично влиза в информационната система", обясни той.


 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?