46

Акция за Рождество помага на малката Никол

Деца от ДГ „Зорница“ и СУ „Константин-Кирил Философ“ майсторят коледни украшения заедно с учителите и родителите си. Ще ги продават на коледен базар, за да помогнат на Никол Томова да пребори рака. Кампанията е в ход в детската градина, в която е била, и в училището на четвъртокласничката, която в момента е в индивидуална форма на обучение

От 16 декември изделията ще са на един от щандовете на коледен базар „Капана“ в центъра на Пловдив. Така всеки може да избере нещо красиво за дома или за приятел, като в същото време подкрепи Никол.

Нейната битка започна на 8 ноември 2021 г. Тогава за първи път чухме диагнозата тумор на малкия мозък, спомня си майка й Гергана Атанасова. Прогнозата била броени дни живот. Лекарите направили животоспасяваща операция, след която обаче момиченцето останало неподвижно - без да може да ходи и да говори.

 

Лечението продължило в УМБАЛ „Св. Георги“. На два пъти щяхме да я изгубим, разказва майката. Така семейството се насочило към клиника в Турция. Там проф. Фунда ни върна надеждата и силите за живот, споделя семейството на Никол.

 

В момента тя е в т. нар. малка ремисия. Продължава химиотерапията, съпроводена с рехабилитация, за да може Никол да проходи отново. Вече говори. „Много порасна за това време, говорим си като зрели хора. Още малко и ще мине“, казва майка й.

Благодарна е и за огромната подкрепа. Миналата година СУ „Константин-Кирил Философ“ направи благотворителен коледен концерт за Никол и отново участва със свой щанд на Коледен базар „Капана“. Само от билетите за концерта се събрали 7000 лева.

Лечението обаче е скъпо и до момента вече е коствало 360 000 лева на семейството.

През януари предстои нов контролен преглед на Никол. Правят се задължително на 3 месеца, а всеки е по 10 000 лева. Големи са и разходите за рехабилитация на момиченцето.

Голяма е обаче и надеждата - изследванията с ядрено-магнитен резонанс не показват разсейки. „Не съм Бог, но от това, което виждам, Никол ще оздравее напълно“, казала на майката и бащата последния път проф. Фунда.

От началото на декември таткото на Никол започнал работа. Майка й обаче остава до нея у дома. Приходите на семейството не позволяват да посрещнат разходите, които са нужни за лечението на момичето. „Но хората са добри и ни помагат. Всеки път плача, когато гледам децата доброволци на базар“, казва Гергана Атанасова.

 

Дарителска сметка:

Титуляр :  Никол Николаева Томова

BG83RZBB91551014159962

https://www.paypal.me/Nikol1203

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?