Следвайте ни

Агроном и ветеринар станаха фермери на Тракия за 2019 година

viber icon

Пловдивчаните Светозар Василев и Христо Русинов са носителите на Агро Оскари в разделите "Животновъдство" и "Растениевъдство" в 17-ото издание на конкурса "Фермер на Тракия" на вестник "Марица". Те и останалите отличени земеделски производители от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково получиха наградите си на тържествена церемония тази вечер в ресторант "Амбасадор" на хотел "Рамада Тримонциум Пловдив". 

Светозар Василев е ветеринарен лекар и "виновник" в България да се развъжда високомлечната порода овце "Лакон". ​Освен елитно стадо, той притежава мандра за млечни продукти, а скоро ще открие и кланица за агнешко месо. Той получи своята награда от ректора на Аграрния университет - професор д-р Христина Янчева.

Христо Русинов е агроном и сред малцината ентусиасти, които отглеждат бадеми. Има и розова градина, а скоро ще пусне в експлоатация и дестилерия. Призът в категория "Растениевъдство" за Русинов беше връчен от ректора на Университет по хранителни технологии - професор д-р инж. Пламен Моллов.

Церемонията се осъществи с подкрепата на "Евро Ферт" АД, МЕТРО, Аграрен университет Пловдив, "Агрион, "Порше Пловдив", ОББ и "Филип Морис България".

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

фермер

фермер

18.02.2020 | 22:37

Зарко има и други заслуги, даже много....Да ядем 22 годишно замразено канадско месо, фиктивен износ на агнешко месо, приятелство с Миро Найденов и т.н.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?