Следвайте ни

Агроексперт и скулптор правят в Пловдив "Фонтанът с Ябълката"

viber icon

Пловдив е на път да се сдобие с нов красив фонтан. Той е съвместен проект на агроексперта Красимир Кумчев и скулптора Цвятко Сиромашки и носи името "Фонтанът с Ябълката". Идеята е той да бъде разположен на ул. "Константин Иречек" близо до Джумая джамия. 

„Идеята ми е вдъхновена от факта, че първата причина Пловдив да бъде най-старият жив град в Европа, е плодородието на Тракийското поле.
А Ябълката е царицата на плодовете! Символ на плодородие!
Тя е вдъхновила Стив Джобс!
С нея е известен още и градът Ню Йорк!
Ето кога и защо:
“През 1971 г. името било използвано за официална туристическа кампания. С времето градът започнал да губи своята слава и станал известен с нарастващата престъпност, бунтове и стачки. Кампанията използвала изображения на червени ябълки, за да покаже, че Ню Йорк е един весел и ярък град, в който спокойно могат да идват туристи. Доброволци дори раздавали хубави червени ябълки на туристите по улиците. Така названието Голямата ябълка се утвърдило.
От тогава градът привлича около 46 млн. туристи годишно, които харчат близо 28 млн. долара по време на престоя си.“, сподели Кумчев в социалната мрежа. И пусна снимка на проекта. 

След представяне на проекта в социалната мрежа двамата автори спечелиха невиждана подкрепа от аудиторията там. Пожеланията са да се осигури бързо финансова подкрепа и проектът да бъде реализиран. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Случаен читател ( почитател на Хан Крум)

Случаен читател ( почитател на Хан Крум)

25.02.2021 | 14:39

Идеята е чудесна. Определено е доброволна. БЪЛГАРАКА драскач е бедствие за всяко разумно пространство. Да ОКЕПАЗИ с ДРАСКАНЕ или БЕЗСМИСЛЕН СПОР или да си свали гаКите и да се изходи тайно в Кьошетата му е станало като неизменна част от ДНК структурата му. Нямаме нужда от ВСИЧКИ тихи НАРЦИСИ и СОЦИОПАТИ, които са във вихъра на изхожданията си напъните на пръдните им. ИДЕЯТА е ЧУДЕСНА. Трябва максимално да бъде подкрепена.

Отговори
0 0
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

18.01.2021 | 17:02

"46 млн. туристи годишно, които харчат близо 28 млн. долара по време на престоя си.“ Значи един турист харчи по-малко от половин долар! Хайде всички на юруш към Ню Йорк, водени от Кумчев.

Отговори
0 0
Фонтани

Фонтани

18.01.2021 | 19:19

Фонтани да искаш в Пловдив. Къде са Стружката и Стъргалото? Колка пари изтекоха там?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?