Следвайте ни

Адвокати: Димитракис не видял убития във високата люцерна

viber icon

Обвиняемият Димитракис Пирилис не е успял да види блъснатия Петър във високата люцерна на нивата, тъй като вторият бил клекнал, а освен това било много тъмно. Тази теза лансираха адвокатите на фермера Съби Узунов и Константин Давчев по време на разглеждането на мярката за неотклонение спрямо кипъреца.

По думите им, височината на културите достига до 90 сантиметра, а Димитракис е искал само да защити домашните си животни, а не да убива.


Защитниците разказаха, че по това време Пирилис е карал своите доячи до съседното село, когато видял как тримата роми извеждат пет крави от нивата.


Прокуратурата контрира с твърдението, че е трябвало веднага да се обади в полицията, но адвокатите заявиха, че по това време той е нямал телефон в себе си, веднага се е прибрал вкъщи, звъннал е и дори е отишъл до центъра на селото, който се намира на 5 километра, за да посрещне униформените и медиците.


“Ако искаше да се укрие, шеше да избяга, а не да помага на службите", заяви пред магистратите Узунов и каза, че Пирилис не е разбрал какво е ударил - престъплението не е умишлено.


Адвокат Давчев добави, че крадцитр са рецидивисти и имат интерес да лъжат. Единият от тях дори заявил пред разследващите, че първо той е бил блъснат от фермера, което не било така. Ромите разказали, че джипът се движил със 70 км/ч., а експертизата показала 20км/ч.

Защитниците дори представиха документация, че Пирилис страда от диабет и болести на сърцето, но стопанисва хиляди декари и има 600 глави добитък. Той дори дал помещение и парично дарение за направата на пенсионерски клуб в село Гранит. Хората от района са направили подписка в подкрепа на Пирилис.

От прокуратурата настояха за налагането на най-тежката мярка, тъй като за престъплението се предвижда затвор, има обосновано предположение за авторството на кипъреца, а и документът му за пребиваване бил изтекъл.

В момента съдът решава съдбата на Пирилис. Мнението на фермера вижте в следващото видео:
 

 

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?