Следвайте ни

Адвокат N1 Иван Демерджиев: Протестърската сбирка до хотел "Санкт Петербург" е тържество на беззаконието

viber icon

Асен Костов: Много политици обещаваха и се снимаха с нас, но никой не помогна 

Навръх националния празник 3 март активисти от инициативния комитет „Да спасим парка“ се събраха  до хотел "Санкт Петербург", за да отбележат 2 години от началото на битката срещу застрояването в района

Две патрулни коли и половин дузина полицаи следяха за спазването на реда. 

Пред дошлите на сбирката близо 100 поддръжници на каузата Асен Костов декларира, че ще продължи да се бори за спасяването на зелените площи, и уточни, че битката е на няколко фронта, но най-важно е новият Общ устройствен план на Пловдив да бъде приет във варианта, според който спорният имот е  предвиден за зеленина. Той призова съмишлениците си на 18 март, когато е поредното дело по казуса с парка,  да се съберат пред Административния съд, като преди това подадат съответното заявление за митинга.

„Много политици идваха през годините, обещаваха и си правиха ПР на наш гръб. Търсихме подкрепа от всеки един и се хващахме като удавник за сламка.

Нашата цел беше и остава една - да запазим парка

Не видяхме през тези две години обаче нито един политик пред съдебните зали. Никой не помогна, след като дойде, снима се с нас и обеща за пред камерите“, каза Асен Костов пред множеството. 

Той настоя, че няма основание старата тоалетна в парка, на която общината започна ремонт, да се счита да опасна, каквото е становището на съда. Твърденията на Костов и инициативата в парка предизвикаха съответната реакция от собственика на имота "Парадайз гардън резидънс" ЕООД.  

"Това е тържество на абсурда и беззаконието навръх националния празник! Понеже живеем в държавата на абсурдите, явно такива тържества могат да се правят безнаказано. Такива форми на тържествуване в частна собственост от хора, които не следват законовите правила, за да постигнат нещо, ами смятат, че пряко закона могат да го получат, не го толерираме по никакъв начин. Ако върнете хронологията назад, ще видите, че

тези хора опитват да постигнат един определен резултат, но никак не се интересуват от законовия път",

каза адвокат Иван Демерджиев, представител на собственика.

Той припомни, че в тоалетната на обекта се прави ремонт въз основа на една кметска заповед. Район „Северен” уж проверява този ремонт, но чиновниците, дошли на обекта, признават, че трябва да проверяват шапките си - тоест нищо! "Обжалвали сме заповедта на кмета за ремонта. Тя е между две съдебни решения. След като се обжалва тази заповед, тя не е влязла в сила и въз основа на нея не може да се предприема нищо, докато не се произнесе съдът. Законът обаче се погазва изключително грубо от представители на местната власт. Какво да говорим тогава за протестиращите... Те говорят само за някаква тяхна справедливост. А ние какво да кажем - толкова институции ангажирахме с този казус - прокуратура, община, областен управител, РДНСК, никой не обръща внимание, че между две съдебни решения се правят действия, които на практика обструктират съдебното решение, което ще влезе в сила", каза още адвокат Демерджиев.

Той попипа:

кой ще възстанови похарчените пари за въпросния ремонт,

ако съдът постанови окончателно, че въпросната тоалетна ще се маха. И кой е този, които си позволява да прогнозира съдебно решение, при условие че първата инстанция казва тоалетната да се премахне?

"Съдът казва, че конструкцията <210> е опасна, а те правят текущ ремонт! Как ще правиш такова нещо на сграда с опасна конструкция!? Вещото лице твърди, че на това нещо технологичният му срок е изтекъл - то не може да бъде повече сграда. И сега я ремонтират с парите на данъкоплатците", завърши адвокат Демерджиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

пънчо

пънчо

07.03.2021 | 10:06

протестърите ще акат там

Отговори
1 0
А.КОСТОВ

А.КОСТОВ

04.03.2021 | 13:39

СИГУРНО Е ЗАКОННО ВЕЩИТЕ ЛИЦА ДА ПИШАТ НЕВЕРНИ ТВЪРДЕНИЯ ? СИГУРНО Е ЗАКОННО ДА ИЗСЕЧЕШ 64 ВЕКОВНИ ДЪРВЕТА НА ВРЪХ ПРАЗНИКА ? КОЕ Е КОМПРОМЕНТИРАНО НА КОНСТРУКЦИЯТА ? ТА ТЯ НАМА И ПУКНАТИНКА С ПРОСТО ОКО СЕ ВИЖДА ? ЗАКОННО ЛИ Е ДА КУПИШ ПАРК С 2 ЛЕВА КАПИТАЛ И НАП ДА НЕ ТЕ ПРОВЕРЯВА ОТ ДО ? ИЛИ КАКВОТО КАЗВА АДВОКАТА ТОВА Е ЗАКОННО ? В НОРМАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА БЪДИ СИГУРЕН НЯМА ДА МОЖЕ ДА ИЗСЕЧЕШ ЦЯЛ ПАРК И ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ДРЪЖ МИ ШАПКАТА

Отговори
8 2
Много интересно!!!!!

Много интересно!!!!!

04.03.2021 | 13:21

Сега се изказва като адвокат, защото му плащат! По време на протестите през лятото, се правеше на политик и говореше от името на пловдивските адвокати като се мъчеше да бутне правителството, от което сега търси справедливост! Нима тогава протестите бяха законни?!? Аршинът не е двоен, той е просто АДВОКАТСКИ!

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?