46

Административен съд-Пловдив с позиция по казуса с кариерите над Белащица

Административният съд в Пловдив излезе с позиция, след материала на "Марица", озаглавен "Съдът поряза „Холсим“ за кариерата над Белащица“.  От нея става ясно, че съдебните актове по случаите с „Европейски пътища“ АД и „Холсим кариерни материали Пловдив“АД, които са предмет на статията, не решават по същество нито един от въпросите, свързани с удължаване срока на концезиите. Публикуваме пълния текст на позицията: 

 

По повод публикация в онлайн изданието на в-к „Марица“ от 21.05.2022 г., с автор Тони Михайлов,  озаглавена „Съдът поряза „Холсим“ за кариерата над Белащица“, следва да отбележим, че въпросните съдебни производства са образувани по различни жалби на две различни дружества  „Европейски пътища“ АД и „Холсим кариерни материали Пловдив“АД, като произнасянето по тях е в зависимост от наведените конкретни възражения от жалбоподателите, от доказателствата по всяка една от административните преписки, и е въпрос на независима преценка и вътрешно убеждение на всеки един от съдиите при произнасянето им. 

Постановените съдебни актове не решават по същество нито един от въпросите относно удължаването на сроковете на концесиите и относно учредяването на санитарно-охранителна зона за каптирани извори „Калоян дере 1“ и „Калоян дере 2“, с.Белащица, общ. Родопи. Тези въпроси не са били предмет на оспорване по посочените производства и са изцяло в компетенциите и задълженията на съответните администрации – РИОСВ – Пловдив и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, като правомощията им  не са препятствани по какъвто и да е начин с постановените съдебни актове.

Определенията по адм.дело № 774/2022г. и по адм.дело № 778/2022 г,  не са окончателни и подлежат на обжалване пред ВАС. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Paula Fox

Paula Fox

23.05.2022 | 14:46

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?