Следвайте ни

Ад на "Христо Г. Данов" - ето как се разминават хора и коли

viber icon

Пловдивчани изпаднаха в затруденние в празничния ден как да минават по прясно разбитата ул. "Христо Г. Данов".  Тя стана поредната важна улица в цънтъра на града, която ще е в насипно състояние за месеци напред.

Двата й тротоара са разбити, като северният ще бъде разширен с около метър. Така ще бъде постигната ширина от около 3 метра. Тя, според специалистите по озеленяване, е достатъчна за да има дървета.

Хора с детски колички и баби с внучета вървяха по средата на улицата сред багери и фадроми. В същото време трафикът от коли по "Христо Г. Данов" си продължи и автомобили и пешеходци се чудеха как да се разминават.

Официално "Хр. Г. Данов" е затворена от "Антим Първи" до "Свети Климент". В действителност обаче по нея се движат колите на хората живеещи на нея и по околните улици.

Предвижда се строително-ремонтните дейности да се осъществят на няколко етапа със съответно спиране на движението в работните участъци. Очаква се благоустройството да приключи до края на април.

Като официален обходен маршрут може да се използва трасето ул. „Антим I“ – ул. „Скайлер“ – ул. „Софроний Врачански“, препоръчват от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

/Марица.бг

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?