49

Абсурд с разписанието на № 22 обърква пътници в Пловдив

Градските автобуси по линия № 22 пътуват по маршрута от ул. „Младежка” в Пловдив до селата Ягодово, Катуница и Караджово, но разписанието е утвърдено само до Пречиствателна станция. „Няколко пъти в следобедните часове изпускам автобуса от Катуница, като се оказва, че  е тръгнал по-рано и трябва да чакам половин час друг рейс на спирката, което означава да закъснея за работа. Принуден съм да вземам такси и да плащам 20 лева. Подадох сигнал  до различни институции, но те само си прехвърлят топката и нищо не се променя”, разказа за „Марица” нашият читател Тони Стоилов. 

Линията се обслужва от фирма „Меритранс”. „По договор с община Пловдив имаме утвърдено разписание от ул. „Младежка” само до Пречиствателна станция,”, потвърди управителят  Татяна Златанова. „ Това е единственият пътник, който се оплаква за тези няколко години, откакто обслужваме линията. Автобусът е тръгнал с 10 минути по-рано, но всички останали пътници са успели да се качат. Имаме определени часове за Ягодово, Катуница и Караджово, но ако има задръствания или сняг как с точност до минути да ги спазваме? И самолети, и влакове закъсняват, да не говорим за затворените улици и задръстванията в час пик в Пловдив”, контрира жалбата на пътника ръководителят на движението във фирмата. Според градското разписание, утвърдено от Общинския съвет, рейсовете вървят с интервал 25 минути. 

„Разписанията се утвърждават от Община Пловдив само в границите на града, оттам нататък до селата договор се сключва с община Марица. Областната комисия беше определила маршрут, , но после го измениха. Пътниците са прави, трябва да има разписание. Ще направя проверка и ще разговарям с Община Марица”, каза Георги Стоилов, шеф на ОП „Организация и контрол на транспорта”.

На пътниците той препоръча да следят как се движат градските автобуси от мобилното приложение в сайта на община Пловдив. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Някой ако знае разписанието на авпобус 22,моля,би ли го публикувал тук

Някой ако знае разписанието на авпобус 22,моля,би ли го публикувал тук

12.02.2023 | 11:47

Актуално!

Отговори
1 0
Пътнико,свиден,пътнико драг

Пътнико,свиден,пътнико драг

10.02.2023 | 16:44

Градският транспорт е хаос-на таблото -3 мин,а щъркела вече заминава-следващия след 38мин и тогава-чудо.От нищото се материализира друг щъркел,гледам таблото,но него го няма там.Качвам се на 27 /с прилични размери/,вътре смрад на изгорели газове,а шума естрашен,шофьора се бори със скоростния лост,непрекъснато подава газ и аз разбирам,че съм попаднал в газова камера,но си мълча и кротувам ...Слизам и се ядосвам на себе си и всички пътници-че мълчим и кротуваме и затова ни возят натъпкани като говеда,в душегубки,щъркели икаквото и когато дойде

Отговори
3 0
то и мен ме обърках с автобус 93: Пловдив- с.Радиново

то и мен ме обърках с автобус 93: Пловдив- с.Радиново

10.02.2023 | 14:28

чаках го на спирката пред Тримонциум информационното табло, казва че последна спирка е Стъкларския, питам шофьора: за Радиново? Бил следващия и така не отидох на интервю за работа в Либхер!

Отговори
3 0
...

...

10.02.2023 | 13:28

Това е така, защото след пречиствателната станция вече не е община Пловдив.

Отговори
3 0
Дим

Дим

10.02.2023 | 13:24

Това, че има разписание не значи, че има градски транспорт.

Отговори
5 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?