Следвайте ни

Абсурд: Къща остана 3 дни без вода - майстори забравили да я свържат

viber icon

Пловдивчанин остана три дни без вода, защото строителите, подменящи тръбите за Водния цикъл в район „Северен“ забравили да го свържат с мрежата. Неприятната случка е станала на ъглова къща между „Ильо войвода“ и „Оборище“ и е отпреди няколко дни.

„Войводата“ стоя разкопана повече от 5 месеца и се стигна дотам живеещите в две луксозни кооперации на нея да пуснат сигнал за това да район „Северен“. Местните зевзеци разказват, че зорлем станали рибари - гледат да са цял ден сред природата, а не да дишат прахоляк и да газят кал.

Ъгловата къща е на Димитър

„Набързо свързаха тръбите към кооперации и къщи и си отидоха, а аз останах без вода“, разказва собственикът на имота Димитър. Казва, че имал една каца, където събирал дъждовна вода. Това го спасило.

Обадил се във ВиК и оттам му казали, че това не е тяхна работа.

„Три дни чаках от фирмите по проекта да дойдат, да разкопаят пак улицата и да ме свържат. Казаха, че смятали, че съм към ул. „Оборище“, каза Димитър.

Инж. Антон Гълъбов от ВиК потвърди, че дружеството няма отношение към неуредиците със свързването към мрежата на домовете в района.

„За това отговарят фирмите изпълнители наети от общината. Всички сигнали на хората обаче са към нас“, признава инж. Гълъбов.

Дружеството изисква от изпълнителите, които работят по Водния проект да съобщават 48 часа по-рано при спиране на водата в някой участък, за да може хората да бъдат предупредени. „Това невинаги става“, казва инженерът. 

Жилищните сгради свързани към новите тръби се оплакват или от високо налягане или от много по-ниско от нормалното.

След 5 месеца кал, "Ильо Войвода" на-сетне бе покрита с чакъл

В луксозна кооперация на същата ул. „Ильо Войвода“, която е получила акт 16 само преди година, са се пръснали уплътненията преди водомера от високото налягане. Така твърди домоуправителят й.

Инж. Гълъбов обяснява, че точно това няма как да стане.

„При спиране и пускане на водоснабдяването в определени зони налягането се увеличава, а в други пада. После водата сама го изравнява. Но то не е по-голямо от това, което подаваме ние“, казва той.

Според него е пълен абсурд да се твърди, че някъде се е спукала тръба или уплътнение заради по-високо налягане. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?