2374

Абсурд! Жителите на пловдивски квартал на бунт, останаха без банкомат

От две устройства за теглене на пари, в момента в кв. "Прослав" няма нито едно

Жителите на пловдивския квартал "Прослав" останаха без нито един банкомат. Абсурдът е факт от няколко дни. "Предвид, че кварталът непрекъснато се разраства, ни оставиха без нито едно устройство. Най-близкото е на бензиностанцията при кръстовището с "Пещерско шосе", обаче често се случва и то да не работи", коментира Елена от квартала. 

Проблемът с банкоматите не е от сега. Преди имало само един, който се развалял през ден. След това бил монтиран втори, на 5 метра от първия. Така хората били спокойни, че ако единият н функционира, то поне от другия ще могат да си вземат заплатата, майчинството, пенсията и т.н. Банкоматите, един до друг, били само в едната част на квартала, което е неудобство за мнозина, но никой не е недоволствал, предвид че все пак ги има. Преди няколко месеца единият е премахнат, а пък преди броени дни - и вторият. 

"Не знам в кой век живеем! Да няма един банкомат за 10 000 души", недоумяват жители на "Прослав". Мнозина се канят да организират протест с искане за монтиране на поне едно устройство. "Проблемът е голям, още повече за хората, които са трудноподвижни и т.н.", смятат хората. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Сребролюб Мангизлиев

Сребролюб Мангизлиев

03.12.2022 | 16:16

За съжаление броя на банкоматите намалява... Лично аз съм противник на дигиталните парички и до последно ще си пазарувам с истински. Да си въведеш номер на банкова сметка в телефон свързан с глобалната мрежа ми се струва налудничаво.

Отговори
1 0
Инфо

Инфо

02.12.2022 | 10:55

Брат ми работи в банка и там стремежът към намаляване на разходите и преминаване към онлайн-среда е огромен. Постоянно се закриват клонове и премахват банкомати. В бъдеще физически клономве на банки почти няма да има.

Отговори
6 1
ЧУВАЛА

ЧУВАЛА

02.12.2022 | 12:08

Важното е, че върнАхме ХАРТИЯТА...

Отговори
3 4
Батко

Батко

02.12.2022 | 10:44

Електронни пари, свиквайте вече, това е бъдещето. А след време и тях няма да притежавате. Ще ви се отпуска месечен кредит (CBDC), който я изхарчите, я не. Справка: Китай. 2018-та година! Сега сме 2022. Спрели им банкомата, голям праз.

Отговори
0 11

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?