Абитуриентки изненадаха с носии преди бала СНИМКИ

18 родолюбиви девойки избраха да се пременят с везани ризи и сукманчета за уникална фотосесия преди купона 

Броенето от 1 до 12, радостни викове и писък на клаксони отново огласят Пловдив. След година на ограничения заради пандемията абитуриентските балове най-после ще се проведат традиционно в пълния им блясък. Те започваха вчера и ще продължат до 26 май. Много от заведенията в града под тепетата вече са ангажирани за празника, а абитуриентите доизкусуряват за последно тоалетите си. Момичетата пък са заети с най-важното: как да демонстрират неподражаем стил, оригиналност и неповторимост. 

 

18 умни и красиви абитуриентки се довериха на известния пловдивски фотограф Димитър Дардов за уникални фотосесии преди бала. Той не изневери на своя стил и събра най-хубавите за своя фотографски проект - "Класът на Дардов". При записването постави твърдо условие - всяка една от желаещите да направи и втора фотосесия, облечена в българска традиционна носия. 

Когато разбрали, че трябва да се пременят в носии, доста от девойките отказали да снимат с него и избрали конкурентни фотографи, които нямали претенции да показват българското. Тези, които обаче се съгласили и били избрани, демонстрираха наистина уникално излъчване пред обектива.  

 

Пред фотоапарата на Дардов застана Гергана Пенчева от "Св. Патриарх Евтимий" - една от малкото завършили своето образование с пълно 6. Гергана избра за своя фотосесия бароковия стил на двореца "Врана" в София.

Друга красавица от "Класът на Дардов" - Мария Чолакова, е подгласничка на тазгодишния конкурс "Царица на розата" в Карлово и е носителка на десетки музикални награди, сред които златен медал от интернационален онлайн джаз конкурс в Токио. Мария избра за своята снимачна площадка Античния театър в Пловдив.

Сред другите красавици, позирали като професионални модели, са Полина Герджикова и Стефани Исакова. Тя е отличена с много награди за рисуване, доброволец е в "Пловдив 2019", победителка в състезание за стихотворение на тема френска поезия, организирано от Френското посолство в България.

 

В класа на Дардов попадна и дъщерята на солистката на Трио "Сопрано" Петя Вардева - Гаиа. Акцентът към българския фолклор ще бъде задължително условие за всички следващи години, категоричен  е пловдивският фотограф. "Примерът, който се оставя на поколенията, е пример за женска чистота и родолюбие, корени и история", заключи Дардов. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
България

България

24.05.2021 | 10:16

Още преди години го направи с Шипка направи го и сега . Адмирации Дардов !

Отговори
2 0
Браво

Браво

24.05.2021 | 05:24

Поздравления за Дардов. Така ще се запази българщината!

Отговори
1 0
за абитуриентКи ако НЕ, ПАПИЙОНКАТА ЗА АБИТУРИЕНТцИ подхожда!

за абитуриентКи ако НЕ, ПАПИЙОНКАТА ЗА АБИТУРИЕНТцИ подхожда!

23.05.2021 | 20:51

По повод баловете, ето ЛИНК към подробна инструкция на БЪЛГАРСКИ език за връзване на БауТай = Папийон. Става и за абсолвенти също; а за ДОКТОРанти е направо задължителна: www.youtube.com/watch?v=0j5815wPaXM

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?