Следвайте ни

Абитуриент завъртя бизнес, докато чака бала ВИДЕО / СНИМКИ

Ако не можеш да отидеш на бала с Мазерати, направи го с трактор или ТИР

viber icon

Абитуриент завъртя собствен бизнес, докато чакаше заветния ден на бала, в който заедно със съучениците си ще брои до 12, ще се раздели с ученическите години и ще поеме по пътя на възрастните. 

Стефан Стоянов от ПГ по хранителни технологии и техника  вече е направил първите крачки в тази посока. Стартирал е бизнес и от година продава по думите му „най-добрите футболни тениски в цяла България“. Идеята се родила по време на карантината, а предприемчивият му дух не му дал мира и я реализирал още преди да завърши средното си образование. Затова и няма да посрещне изгрева на Альоша, както повелява традицията. 

„Предпочитам да се прибера рано, защото имам задачи на другия ден“, отговорно заяви Стефан Стоянов и се отправи към хотел „Санкт Петербург", където е бала му. Там ще празнува и Йоан-Самуил Димитров от Средно училище „Никола Вапцаров“. Той също няма да продължи да учи, а ще работи. Избрал е отговорната професия на пожарникар. 

Празненството за зрелостниците започна още в 18:30 часа, когато десетки возила окупираха пространството около хотел „Санкт Петербург“. Клаксони и рев на мотори огласиха бул. „България“, а цветни димки превзеха въздуха. И разбира се, дванадесетокласниците се надпреварваха кои ще отиде с по-луксозен автомобил. 

Пред погледите на приятели и роднини дефилираха Мазерати, Хамър, БМВ, а от тях излизаха стилно облечени абитуриенти. 

А ако не може да отидеш на бал със синьо Мазерати, защо да не го направиш с трактор или направо с ТИР. Ефектът върху съученичките също е потресаващ. Това доказаха абитуриенти с богато въображение в Пловдив. 

Така Георги Василчев се появи с лъскав трактор. Причината - семейството му цял живот се занимавало със земеделие, а той самият искал да дойде по нестандартен начин. „Трябваше да дойде с комбайна“, пошегуваха се роднините му. И за да има конкуренция в категория мащабно возил след него се появи и зрелостник с ТИР. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Габи

Габи

25.05.2021 | 11:41

Красиви и щастливи мигове. Късмет в живота.

Отговори
2 0
Pld

Pld

25.05.2021 | 10:38

Да са живи и здрави! И да не приемат прекалено сериозно живота - всичко се променя - приятели, град, мечти...

Отговори
4 0
Бончо Бенков

Бончо Бенков

25.05.2021 | 09:21

Попътен вятър, младежи!

Отговори
8 0
Вяра

Вяра

25.05.2021 | 08:38

Хубави и умни деца, дано останат в БГ!

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?