46
Следвайте ни

91-годишен поет от Старческия дом се писа за прадядо на кмет

viber icon

Димитър Писков, признат за даровит поет в Дома за възрастни хора „Св. Василий” на Коматевско шосе, сподели, че е от знатния род на кмета на район „Централен” Георги Стаменов.

91-годишният мъж гласува един от първите и не се затрудни  с машината за разлика от други обитатели на заведението. 

Достолепният избирател, запазил свежарски вид дори и на тази почитаема възраст, разказа, че е прадядо на Стаменов. По-късно се разбра, че наистина е прадядо, но на кметската съпруга. Кметът на "Централен" потвърди, че възрастният човек пише стихове.

Димитър Писков обаче е горд, че макар и индиректно, се е сродил с човека от властта. На почит е в Дома. За неговото творчество е отделен кът на първия етаж. Ксерокопираните  стихотворения са разлепени на таблото, за да може всички обитатели, които се придвижат, да ги прочетат. 

 

Писков и приятелите му, сред които има и художник, с искрена радост ръкопляскаха на жената, която дълго време се мъчи, докато най-после успя да пусне двете бюлетини. Секцията за възрастните хора беше оборудвана с две машини, но въпреки това пред вратите се образува опашка, както и на повечето места в Пловдив. 

Снимки от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?