49

8 фирми искат да консултират смяната на старите печки

Цели 8 фирми и обединения са подали оферти да окажат техническа подкрепа на Община Пловдив по втората фаза на проекта за смяна на старите печки с екологични уреди, показа проверка на „Марица“. Впечатление прави, че само две пловдивски дружества участват в надпреварата, като основната част са софийски компании.

Основното задължение на избрания изпълнител ще бъде да осигури техническа подкрепа под формата на консултации на домакинствата, както и логистика по придвижването на исканията за замяна на отоплителни уреди и документите към тях. 

Общата стойност на проекта „Мерки за подобряване на качеството на атмосферен въздух чрез намаляване на емисиите от ФПЧ10 от битовото отопление“ е малко над 1 млн. лева без ДДС, като тепърва общинската комисия ще класира получените оферти. Бъдещият изпълнител ще трябва в срок до 30 дни от подписването на договора да подготви правила и процедура за набиране на заявления от целевата група и оказване на съдействие за сключване на договор със собствениците на жилищни имоти за подмяна на топлоуреди на твърдо гориво. 

Ценовите предложения на кандидатите пък са в широк диапазон - най-ниската оферта е на стойност малко над 789 хил. лева и е на обединение „Еко Консулт“, в което влизат плевенската „МиА проджект груп“, и столичната „Ер Джи Консулт“. Докато най-високата цена е предложена от „Еър Лукс Системи“, които дават оферта от близо 26 хил. лева под пределната стойност.  

Припомняме, че както "Марица" писа, КЗК не откри причини за спиране на обществената поръчка за избор на доставчици, които да осигурят и монтират новите алтернативи за отопление на обща стойност над 28 млн. лева без ДДС. На практика това даде зелена светлина на Община Пловдив да стартира и другите дейности покрай проекта. Към момента обаче все още липсват стъпки в тази посока, като вероятно администрацията изчаква да намери партньор по текущата поръчка за техническа подкрепа.  

Три оферти пък получи Общината по поръчката за другата важна дейност покрай подмяната на старите печки - тази за извозването и рециклирането им на стойност 258 хил. лева. Проверката показва обаче, че две от ценовите предложения надхвърлят максималната допустима стойност от 258 хил. лева без ДДС.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?