Следвайте ни

700 лв. глоба за баща господар

viber icon

Баща на две деца ги превърнал в роби след развода. Асен Б. живеел на семейни начала със съпругата си Славка в Динката.
От съжителството им се родили три деца. През 2003 г. обаче между двамата настъпил разрив и Славка го напуснала. Трите дъщери обаче останали при Асен, който в началото полагал грижи за тях.  Няколко месеца след разлъката Асен се залюбил с друга жена - Здравка А. През ноември 2006 г. Районният съд в Пазарджик възложил упражняването на родителките права над децата на Асен.

Докато живеели с него, момичетата не искали да се срещат с майка си, тъй като смятали, че тя ги е изоставила. През 2006 г. Славка емигрирала зад граница да работи. Един летен ден две от децата останали сами вкъщи, а баща им отишъл на полето. Като се върнал, видял, че ги няма. Заподозрял, че момичетата са взети от бащата на бившата му половинка, и се обадил в полицията. Обърнал се и към съдия-изпълнител, който да върне хлапетата при него. Властите изпълнили съдебното решение и насрочили принудително изпълнение за предаването на двете момичета, но самите деца отказали да се върнат при Асен.

От този ден мъжът превърнал живота на децата си в ад. Започнал редовно да ги бие и се държал с тях като с животни. Изтезавал ги по цял ден, като ги принуждавал да работят тежък физически труд на полето, а по-малкото от тях и да пасе крави и овце в гората. След завръщане вкъщи децата трябвало да чистят и перат дрехите на баща си и втората си майка. Случаят стигнал до прокуратурата, която изправи Асен Д. пред съда. На свое заседание магистратите признаха бащата насилник за виновен и го осъдиха да плати административно наказание глоба в размер на 700 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?