Следвайте ни

6 милиона за улиците в Пловдив. Асфалтът тръгва от "Тракия"

viber icon

Шест милиона лева са отпуснати на всички районни кметове за преасфалтиране на кварталните улици. От тях за всеки район ще отидат по около 1 млн. лв. Ремонтните дейности стартираха най-напред в „Тракия“. Там започна полагането на нов асфалт на южното платно на улица "Цар Симеон“. Участъкът от години е в критично състояние.

"Ще положим 6 сантиметра биндер и 4 см плътна асфалтова настилка. Радвам се, че наистина ще можем да направим така, че гражданите да се движат нормално по улиците в квартала“, заяви зам.-кметът Пламен Райчев. Ремонтните дейности би трябвало да приключат за седмица. 

Другите обекти в квартала, където ще бъде подменена настилката са  продължението на ул. "Цветан Лазаров“ и кръстовището на улиците "Шипка“ и "Съединение“.

Веднага след „Тракия“ общинските работници ще се захванат с реконструкцията на пътната мрежа в „Северен“. Там ще бъдат ремонтирани участъкът пред панаирната палата и двете платна – от кръговото до моста. В „Южен“ пък ще бъде оправен бул. "Александър Стамболийски“ в район "Южен“, а в “Западен“ ще бъде подменена настилката на 4 вътрешни улици, които са в критично състояние. Една от тях е ул.“Белица“. 

Градоначалникът Здравко Димитров не пропусна да отбележи, че извършването на ремонти през нощта е най-добрият и ефективен метод.

 

 Снимки Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

-10

11.02.2020 | 11:38

Стига сте асфалтирали, аман от асфалтаджии! Разкарайте колите от града! Направете градския транспорт такъв, че хората сами да се откажат от автомобилите. Аман от усвоители на средства!!!

Отговори
0 0

До Кмета

11.02.2020 | 01:56

А Даме Груев когаааааа??

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?