Следвайте ни

6-годишната Стефи изкачи 35-метрова стена в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Катеренето е част от богатата програма на детския фестивал в Пловдив “Четем, спортуваме, успяваме”

Шестгодишната Стефи от Плавдив изкачи 35-метровата стена на НБ “Иван Вазов” и предизвика възхищение сред публиката.

Смелото момиченце  беше първо на опашката за катерене по алпийския способ. Майката на Стефи чакаше детето, което от време на време махале отгоре, шасливо, че е превзело поредната височина в своя живот.

”Много самостоятелна е, в градината казват, че с всичко се справя сама. Обича да се катери, освен това ходи на плуване и художествена гимнастика”, разказа майката.

Катеренето е част от богатата програма на детския фестивал в Пловдив “Четем, спортуваме, успяваме”. Той започна днес и ше продъжи утре.

Алпинисти и планински спасители помагат на децата. Крум Сираков обясни, че от Българската федерация по спелиология  осигуриха 600 метра въжета. Той се качи да закрепи оборудването на покрива, а по- късно заедно с инстуктора Димитър Кунев слагаха екипировката на малките катерачи. 

Анна Ройдева, психолог и жестов преводач изкачи стената заедно със Стефи, за да обяснява с мимики на детето как трябва да се катери. Детето е с увреден слух, а клубът на Крум Сираков е подготвил проект за скално катерене на деца с намален слух.

Най- малко дузина деца се записаха да участват в екстремния спорт.

8- годишният Янко беше вторият, който се престраши да покорява високата стена. Фестивалът се провежда с участието на библиотеката, Асоциация за социална, здравна помощ, планинска спасителна служба, община Пловдив и много други организации.

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?