50 милиона лева влизат в ремонт на улиците

Голямо разкопаване на „6 септември" и „Кн. Мария Луиза"

Тежки дни с много нерви и губене на време се задават за пловдивчани заради разкопаване на улици, ремонти и прокарване на тръби. Най-голямата драма за шофьорите се очаква през февруари. Тогава от В и К ЕООД възнамеряват да започнат подмяната на магистралния водопровод по три възлови трасета. На бул. „6 септември" ще работят в участъка от Съдебната палата до кръстовището с Цариградско шосе. Бул. „Кн. Мария Луиза" и Цариградско шосе ще се разкопават от църквата „Св. Петка" до хотела на Ванко I, а ул. „Гладстон" - от бул. „В. Априлов" до „Руски". Това оповести зам.-кметът Александър Константинов след срещата с представителите на В и К ЕООД, Ситигаз и ЕVN. Целта на сбирката беше най-големите „копачи" и градската управа да се разберат по какъв начин да инвестират в инфраструктурата, без да създават хаос в движението.

На бул. „6 септември", „Кн. Мария Луиза" и „Гладстон" ще се работи в едно от платната. За втория етап на подмяна на водопровода В и К ЕООД има 18 милиона лева, а общата инвестиция в инфраструктурата надхвърля 50 милиона лева. Парите ще се усвояват тази година и през 2010-а. Тръби ще се сменят и на бул. „България". Успоредно общината ще прави там реконструкция на пътното платно. От В и К ЕООД са поискали през декември да започнат подмяна на водопровода по бул. „Марица - север" в отсечката между „В. Априлов" и Панаирния мост, а също така в „Кючук Париж". Подземните работи трябва да съвпаднат с разширението на „Марица - север", предвидено в програмата на общината, каза Александър Константинов.

Фирма „Ситигаз" се готви да прокарва тръбите през колелото на Централната жп гара по бул. „Васил Априлов" към училището „Антим I" и Първа градска болница „Св. Мина". И двете заведения са на студено, съобщи Константинов. Котелът в „Антим I" е аварирал и в училището чакат „Ситигаз" да изпълнят договора.

От ЕVN са уведомили общината, че също ще теглят паропровод с дължина 7 километра по ул. „Арх. Камен Петков", покрай стадион „Христо Ботев" и „Богомил" към ОУ „Душо Хаджидеков". Стартът ще е през февруари. Всички тези ремонтни работи трябва да се съчетаят с общинската програма, тоест с реконструкцията на бул. „Руски", „Победа", „България", „Марица - север" и „Марица - юг", продължението на бул. „Свобода", строежа на транспортния подлез „Модър - Царевец", изброи Александър Константинов.

Черешката на тортата ще са ремонтите на по-малките улици с 30-милионен заем, ако всичко върви наред, напомни зам.-кметът. От една страна, имаме интерес инфраструктурата в Пловдив да се подобри, от друга страна, не можем да изселим града на друго място, затова голямата ни задача е да създадем по-малко неудобства, увери Константинов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
горд гражданин на Пловдив

горд гражданин на Пловдив

30.10.2009 | 09:36

Очаровани сме от координацията на действията "копачите".При положение, че е разкопана отсечката Герджика - кръстовището на бул.България, бул. България-В.Априлов, като разкопаят и Марица север някой мисли ли как ще се придвижват живеещите в този квартал? А ако завали дъжд по Марица север под Васил Априлов става непроходимо и никой не отводнява участъка с дни , нищо че е до реката. Ул. Златна Панега е цялята в дупки. Някой минава ли по ул.Мизия и ул.Ораческа/ името й само говори за вида й/. Раздайте бронетранспортьори или вертолети на население и няма да има проблеми.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?