2374
Следвайте ни

5 млн. задължения натрупа фирмата на братя Еленови с 500-те тона боклук край Пловдив

viber icon

По-големият брат Иван Еленов е собственик на две фирми, регистрирани в село Триводици - "Пласт Маш Инвест" ООД, в която е съдружник с трето лице - Данаил Тошев, както и "Кесев" ЕООД. Справка в информационните масиви показва, че и двете фирми са със сериозна задлъжнялост. "Пласт Маш Инвест" ООД е с уставен капитал от 30 хил. лева, като при Иван Еленов е мажоритарният пакет акции на стойност 25 хил. лева. Фирмата видимо за пред институциите не извършва дейност от поне 8 години и дължи 870 хил. лева към НАП, както и още 20 хил. лева към трима други частни кредитори.   

Едноличната фирма на големия брат Еленов е в още по-тежко финансово състояние. "Кесев" ЕООД е създадена с 5 хил. лева капитал, който де факто се води собственост на "Пласт Маш Инвест" ООД. През 2011 година фирмата е реализирала приходи от  6,6 млн. Но само няколко години по-късно попада в черните списъци със задължения към НАП за над 3,3 млн.

"Еленови Пласт“ ЕООД, за която се твърди, че се занимава с отпадъците, е в процедура по ликвидация от 2014 г. Дружеството има задължения от близо 1 млн., от които 887 хил. лева към НАП. Активите <210> са обект и на два запора от частни кредитори - от Уникредит Лизинг за 77 хил. лв. и от ОББ за още 18 хил.

Йордан Еленов има и едноличен търговец, който няма дейност от 7 години. Големият въпрос тогава остава как Еленови търгуват с боклука и найлоновите отпадъци, както и с техните производни продукти, след като фирмите им на практика не упражняват дейност от години.

 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Гост

Гост

01.10.2021 | 12:29

Е как Как? Под чадъра естествено. То нямаш ли чадър, бизнес не правиш - изяждат те още преди да си бафнал. Да се проверят тези двамата. Иначе сигурно го дават тежкари и мастити бизнесмени. Това ни е криворазбраната демокрация.

Отговори
5 1
Гост

Гост

01.10.2021 | 14:21

Занимават се с тези хора който не правят нищо лошо . А тези който напълниха държавата с италиански отпадъци и медицински отпадъци от Африка не смеят репортерите да ги барат защото може да има счупени крака и ръце. За това решават да притесняват обикновените хора като тези двама братя който просто искат да си хранят семействата с честен бизнес , защото както виждам на репортажа те не крият нищо защото няма какво

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?