Следвайте ни

5-годишно дете в шок след инцидент в градски автобус в Пловдив

viber icon

Петгодишно момиченце е в стрес, след като вратата на градски автобус затисна крака му. За инцидента, който стана в 8,17 часа в „Тракия”, ни съобщи читателят на "Марица" Валентин Гаджонов, който заедно с дъщеря си пътувал тази сутрин с автобус № 21 с регистрационен номер РВ0678РТ в „Тракия”. Той твърди, че вместо да спре навреме, шофьорът потеглил и спрял, едва след като той се развикал. А вместо да се извини, го обиждал.

В отговор на нашето запитване до  фирма „Автотранс 2000”, която обслужва линията, оттам отговориха, че крачето на детето наистина е било затиснато, но шофьорът веднага е спрял автобуса и е отворил вратата. Не е обиждал пътника. Момиченцето няма физическа травма, но е уплашено.

Ето и двете позиции в спора:

Валентин Гаджонов   разказва за инцидента така:

„Чакахме на спирка номер 405 тази сутрин в проливен дъжд. След няколко минути се приближи  автобусът. Още при спирането се видя грубото отношение на шофьора,  тъй като задната  врата  на рейса се оказа  на поне 5 метра след спирката. След като се качихме с дъщеря ми , едва държейки се заради скоростното  и нервно управление ,  я оставих седнала и  отидох да си купя билет. 

Шофьорът говореше по мобилния си телефон и беше без маска. Взе ми парите и ми даде билет , като с едната ръка продължаваше да държи  телефона и да говори.  При опит да седна до дъщеря ми полетях и подминах седалката  заради шофирането.  Няколкото спирки, които трябваше да изминем , слушах на висок и груб тон как шофьорът  не е почивал от работа 3 години и разни подобни реплики. Когато спирката ни наближи , се приготвихме за бързо слизане. Аз слязох пръв, след мен – дъщеря ми, която държах за ръчичка, но крака й  в областта на глезена бе затиснат от прибързаното затваряне на вратата от шофьора.

Изпаднахме в ужас, видях й уплаха на лицето, тя си дърпаше крака, а в този момент автобусът  потегли, а аз започнах да крещя,  повтаряйки „Отвори варатаааааааа“. След няколко метра автобусът  спря и аз я свалих, отидох при шофьора и го подканих да  види какво е направил, а той ми отговори: „Махай са от тука уе, чу ли кво ти казах“. 

Трябваше да сляза, защото дъщеря ми беше на спирката. Уверих се че кракът  й не е повреден и продължихме пътя към детската градина. Беше уплашена , дори когато я целунах за чао, но премислих добре да е сред децата в детската градина и да се развее след смъртно-опасната случка, отколкото да си останем с нея вкъщи. На връщане към вкъщи бях отново свидетел на агресивни думи към гражданите между шофьора и кондуктора по  автобусна линия номер 9 „Тоя кво е застанал навътре в спирката, да гледа електронното табло и не  излезе“ , коментираха двамата, след като шофьорът не спря и подмина  човек, който искаше да се качи на автобуса му. Като виждам това грубо поведение,  стигам до извода, че шофьорите  мразят пътниците. И се питам : колко са възпитани хората в България на средна възраст и пенсионери, които са живели през комунизма, а преходът  все още ги довършва. Лечението на стреса на дъщеря ми тепърва ще започне”. 

Шефът на фирма „Автотранс – 2000” инж. Димитър Чолаков  коментира:

„След проверката и разговора с шофьора  мога да кажа, че е имало случай, при който вратата  на автобуса е затиснала крака на детето, пътувало заедно с баща си. Но шофьорът твърди, че веднага, след като бащата е викнал, е отворил вратата.  Категорично отрича, че през това време е потеглил. Напротив, бел е на спирката. Не е обиждал пътника. Шофьорът има вина, че е избързал да затвори вратата, за което от името на фирмата поднасям извинение. Добре е,  че кракът на детето не е пострадал. В никакъв случай не може да се говори, че шофьорите мразят пътниците. Това е абсурдно. Нека да не забравяме, че от началото на пандемията  шофьорите и кондукторите работят в  чрезвичайно тежки и рискови условия. А също така да си признаем, че пътниците са различни и някои от тях се държат грубо”. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Пълен ташак

Пълен ташак

13.10.2020 | 18:44

Този Катунишки инджинер дето не може да говори а само пелтечи, който е назначен за превозвач от К. Радев разбирай Г. Гергов ако му проверят дипломата ще се получи същия резултат със Социалиската Деса, дето няма бакалавър на има магистърска степен благодарение на баща си депутата и партията кърмилница! Дайте му да реши едно обикбовенно уравнение и ще му видите инджинерството!

Отговори
4 1
stive

stive

13.10.2020 | 18:17

Моят приятел печели 77 долара на час на лаптопа. Уволнен е от работа преди 5 месеца, но миналия месец спечели $ 10258, като просто работи от вкъщи с програма, която намери онлайн. Това е, което той прави ... Изпробвайте сами.....www.Selfmax5.com

Отговори
2 4
Alex

Alex

13.10.2020 | 16:25

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ===>>> Jobnews3.com/

Отговори
2 8
Родители

Родители

13.10.2020 | 16:23

Просто се извини от името на шофьора. Не изкарвай пътниците виновни. Всички знаем, че трудно намирате шофьори, но все пак не бива да са абсолютни простаци.

Отговори
12 2
Писна ми

Писна ми

13.10.2020 | 16:18

Тази сутрин номер 222 си минаваше на червено като пич - 8,19 мин, вижте му GPS къде е бил по това време. Станаха нагли, все едно им е бащиния автобуса.

Отговори
10 2
Ало !

Ало !

13.10.2020 | 16:06

Грубото отношение не е изключение ! Моя колежка е със счупена ръка при подобен инцидент !

Отговори
13 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?