71

39 общински съветници против участието на Варна в "Пълдин туринвест"

Общината да закупи акциите на Варна, които й бяха прехвърлени от държавата през 2016 г. в Панаира, беше едно от предложенията на съветниците

 

Общинският съвет - Пловдив се обяви против увеличението на капитала в смесеното дружество “Пълдин туринвест” чрез непарична вноска на община Варна, която се равнява на 16 млн. лева.

Решението беше взето на днешната сесия по предложение на Веселина Александрова от Демократична България и подкрепено от 39 съветници. Другите девет, предимно от Автентична лява БСП се въздържаха.

Дебатите продължиха повече от час. Общото събрание на акционерите на "Пълдин туринвест" е насрочено днес в 13 часа.

В залата се чуха  различни предложения, включително Общината да закупи акциите на Варна, които й бяха прехвърлени от държавата през 2016 г. в Международен панаир.

Веселина Александрова показа графики, на които се вижда, че с увеличението на капитала делът на община Пловдив в "Пълдин туринвест"  се намалява от 25  на сто, които са блокираща квота, на 22. 9 процента. Съответно в Панаира  Пълдинтур инвест, чийто основен съдружник е Георги Гергов, придобива 79, 39 на сто, а държавата - 20, 64 на сто.

Община - Пловдив ще обжалва във ВАС решението за увеличение на капитала, ако Общото събрание на акционерите го вземе, въпреки становището на Общинския съвет.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Антикомунист No1

Антикомунист No1

24.11.2022 | 11:47

Гергов да бъде линчуван!

Отговори
14 2
На другия ден

На другия ден

24.11.2022 | 12:35

Падне ли Пуутлер....

Отговори
7 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?