38 градуса температура? Може да имаш свински грип

Очаква се в следващите месеци бързо нарастване на болните с остри респираторни заболявания и сезонен грип, което ще затруднява поставянето на диагнозата на новия пандемичен грип, предупредиха здравните специалисти от учебните заведения в областта епидемиологът от РИОКОЗ ­ Пазарджик, д-р Иванка Василева. По време на обучението им тя подчерта, че като здравни специалисти, които имат непосредствен контакт с деца, трябва при констатиране на първи симптоми да ги насочват към личните лекари.

Пандемичният грип се разпространява най-вече сред младите хора, а сезонният сред по-възрастните, малките деца и хората с хронични заболявания. Той протича по-тежко при бременните жени, предупреди д-р Василева. Тежките случаи, които изискват болнично лечение, се очакват да са около 1%. Основните признаци на заболяването са температура над 38.5 градуса, втрисане, гадене, в някои случаи повръщане и разстройство, суха кашлица, мускулни болки.
Към момента в България са потвърдени 83 случая на новия грип. Има и един смъртен случай. В Европа заболяването е регистрирано в 31 страни. Потвърдените случаи на болестта са 55 хиляди, а починалите след усложнения от вируса са 173-ма.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Digital Rebel

Digital Rebel

03.11.2009 | 14:25

то все едно това не са симптомите за всеки останал грип! истинските симптоми са тук: http://thedigitalrebel.blogspot.com

Отговори
0 0
***

***

21.10.2009 | 15:08

380 градуса!?!?!? Не свински грип, а свинска пържола ще стане! Оправете си заглавието, вестникари!!!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?