Следвайте ни

31 милиона лева дългове към Община Пловдив са натрупали фирми и граждани ВИДЕО

viber icon

Близо 31 млн. лв. са дълговете, които общината чака от граждани и фирми. Това каза кметът Здравко Димитров на днешната сесия на местния парламент,  като допълни, че подробностите ще бъдат оповестени другата седмица.

"В момента обсъждаме какви мерки да предприемем срещу длъжниците, защото това са средства, които са изключително необходими за издръжката на общината. Ако трябва ще се обърнем и към ЧСИ-та", обясни Димитров. Той подчерта, че несъбрани задължения има както от наемателите на жилфонд, така и по районите.

Кметът отбеляза, че по улиците на Пловдив се движат много автомобили, чийто собственици са се преместили в града от други населени места. Това ощетява бюджета на Пловдив, но  няма как да бъдат  накарани да ги внасят в местната хазна. 

По повод на бюджетната прогноза, гласувана от Общинския съвет, Здравко Димитров увери, че престои да бъде обявен конкурс за избор на банка за заем, с който да се финансират инфраструктурните проекти. Едновременно с това продължават разговорите с Европейската инвестиционна банка.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?