Следвайте ни

300 пожара за 21 дни подлудиха огнеборците в Пловдивско

viber icon

Драстично увеличение на пожарите в Пловдивска област през последните три седмици отчитат от пожарната в града под тепетата. 

Пред журналисти директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Мангараков посочи, че за периода от 21 дни са станали около 300 пожара, а причината за тях е човешка небрежност. 

Увеличение в броя на пожарите се отчита и от началото на годината, особени на тези в сухи треви и непригодни площи. Около 3000 огнени стихии са регистрирани от началото на 2020-а, а излизанията на пожарникарите са били общо 3615. 

2500 от регистираните пожари са в сухи треви и в отпадъци, а при около 500 от тях е имало преки материални щети. Горели са много жилищни сгради и стопански постройки. Повече от пожарите са в недостъпни региони, на доста от тях е било констатирано, че са запалени от четири страни.

Шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков посочи, че голяма помощ в гасенето на пожарите оказва доброволното формирование "Пловдив 112". 

"Благодарение на зам.-кмета Ставрев доброволното формирование действа и в Асеновград, Хисар и Карлово", посочи Мангараков.

Един от най-трудните пожари за отчетния период е бил този над Карлово, когато се е наложило да се включи и хеликоптер в гасенето. Имало е и още трудни пожари като този край село Драгойново, където са изгорели около 4500 дка, този край село Искра - над 2000 дка, труден е бил и пожара в пловдивския квартал „Тракия“, където изгоряха 15 дка.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?