Следвайте ни

300 деца останаха без градини и ясли в "Южен"

viber icon

Общо 300 деца не са записани в детските градини и ясли в район „Южен”. Тревожната статистика съобщи  за „Марица” кметът на района Костадин Язов. Той твърди, че в "Кючук Париж" трябва да бъдат построени още три детски заведения, защото в района са построени нови жилищни комплекси, а още десетки се изграждат в квартал „Остромила” и по бул. „Александър Стамболийски”. Ако те се населят в близките две-три години, кризата с недостиг на места в забавачките ще бъде още по-дълбока. 

Наскоро на бул. „Александър Стамболийски” до Професионалната гимназия по машиностроене започна строеж на детска градина за 200 деца. Избраната фирма „Запрянови - 03” разчиства в момента терена, а собствениците <210> обещават, че ще направят всичко възможно, за да завършат обекта през есента догодина. По проект в новата  сграда ще има осем групи.

С още един корпус ще се разширява детската градина „Зорница” на ул. „Георги Кондолов” в същия район. В двуетажната сграда ще се настанят допълнително четири групи.  Финансирането е осигурено по ОП „Региони в растеж”. Обектът ще се стори от фирма „Персенк груп”, спечелила търга. В момента фирмата, която завършва ДГ „Перуника” в центъра, подготвя проект, тъй като обществената поръчка е възложена на инженеринг.

В „Южен” сега има десет детски градини и четири ясли. Костадин Язов обясни, че се търси възможност за строеж на още едно детско заведение. За сграда на детски ясли е харесал терена на бул. „Александър Стамболийски”, където ще има и детска градина.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?