Следвайте ни

30 години "Марица": Силата е в каузата

viber icon

Силата на „Марица” е в това, че е инициатор и организатор на ключови за града и региона инициативи. Медията е защитник на каузи още в първите години на създаването си. Така издателите продължават традицията да е на гребена на вълната, в крак с най-актуалните проблеми на деня, на своя еталон - великия възрожденец издател Христо Г. Данов.

„Марица” е сред  инициаторите и активните поддръжници в осъществяването на проекта "Икономическа зона Пловдив", който превръща региона в привлекателен център за родни и чуждестранни инвеститори. 

Авторитетният конкурс "Фермер на Тракия", който отличава най-напредничавите и успешни земеделски стопани в цяла Южна България, наскоро имаше своето 18-о издание.  В годините „Марица” бе в основата на конкурсите „Бизнесмен на годината” и „Мениджър на годината”.

Изложбите от поредицата "Пловдив през годините" пък отдавна са важна част от живота на града. 

Успешното партньорство на ИК "Марица" и "Хермес медиа" роди и друга значима инициатива - обществените дискусии по най-важните теми за развитието на Пловдив. С огромен интерес през годините преминаха дебатите за качеството на въздуха, в които взеха участие авторитетни експерти, представители на бизнеса, на общинските и държавните институции, природозащитници и граждани.  

Една от най-благородните инициативи на вестника е „Помагаме за раждането на бебе”. В рамките на кампанията, провокирана от негативните демографски тенденции, в сътрудничество с д-р Ангел Ставрев от АГ клиника "Селена", изданието помогна финансово на няколко двойки с репродуктивни проблеми да осъществят успешна инвитро процедура и да се сдобият с дългоочаквани рожби. Днес тези „деца на „Марица” са вече тийнейджъри. 

Помощ  е оказвана през годините и на някои от най-многодетните семейства на Пловдив.

През 2016 г. „Марица” се включи активно със серия остри публикации в спасяването на метеорологичната станция на връх Мусала от затваряне, каквито намерения имаше част от ръководството на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Най-високият връх на Балканите има ключово значение за вестника, тъй като в подножието му извира река Марица, чието име носи.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?