Следвайте ни

28 гласа срещу 17: Закриват Белодробна болница!

viber icon

28 гласа ЗА, 17 против и двама - въздържали се Общинският съвет прекрати дейността на Белодробна болница "Д. Кудоглу" чрез ликвидация. Трудовите договори на персонала ще бъдат прекратени след като решението влезе в сила и се получи писмено съгласие на Министъра на здравеопазването. Тогава ще бъде освободен от длъжността управител д-р Веселин Давчев, а ликвидацията поема Ангел Лилов.

Скандалът за болницата продължи два часа. Категорично против със закриването се обявиха съветниците от БСП, НИЕ и Съюз за Пловдив. Тримата съветници от ДПС се въздържаха при гласуването. Решението беше взето предимно от съветниците на ГЕРБ, Синята коалиция, Кауза "Пловдив" и независимия Гиньо Матев и ЗС "Александър Стамболийски".
Кметът Иван Тотев не присъстваше на дебата, това отново предизвика искане от страна на опозицията на бъде доведен на сесията. Шефът на Общински съвет арх. Илко Николов отказа предложението да бъде подложено на гласуване, с мотив, че правилникът не предвижда такава процедура.

Опозицията е категорична, че закриването на болницата е в ущърб на пациентите от цяла Южна България. Зам.-кметът Розалин Петков увери, че лечението на болните ще се извършва при много по-добри условия в отделението в УМБАЛ "Св. Георги", за което държавата е осигурила близо 1.5 милион лева.

"Г-н Петков, Розалин, спрете да се държите като Павлик Морозов, призова Славчо Атанасов, това е най-срамното решение, което Общински съвет е взимал някога", упрекна бившият кмет.
Розалин Петков обясни, че в новото отделение ще има 15 стаи, максимум с по две легла, всяка с отделен сантарен възел, и 8 бокса с по едно легло. Нещата се равняват на тези в белодробна болница, твърди зам.-кметът.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (24)

ДО ИИИИ

ДО ИИИИ

27.03.2013 | 12:13

ЩЕ СЕ ЛЕКУВАТ С 2-ТА МИЛИАРДА ОТ НАШИТЕ ЗДРАВНИ ВНОСКИ ДЕТО ГИ СВИ ШИМОН ФРОИНТ И ОЩЕ НЕ НЕ Е КАЗАЛ ,А НЕ ГИ Е ПОКАЗАЛ КЪДЕ СА

Отговори
0 0
КОМУНЕ

КОМУНЕ

24.03.2013 | 16:33

КОМУНИСТИТЕ РАЗРУШИХА ТУБДИСПАНСЕРА В ЦЕНТЪРА ДЕЦАТА ИМ-ПОСТКОМУНЕТА ЛИКВИДИРАТ ТУББОЛНИЦАТА В КРАЯ НА ГРАДА - КАКЪВ КУДОГЛУ ЧЕСТВАТ,К,ВИ 5 ЛЕВА ВЕЧЕ И ПАМЕТНИКА МУ Е БЕЗСМИСЛЕН ЩОТО КАКВОТО Е СЪТВОРИЛ Е УНИЩОЖЕНО -АМИ НЯКАКЪЯ СИ БОГАТАЩ СИ ПРЪСКАЛ ПАРИТЕ ЗА СЛАВА МРЪСЕН БУРЖУИ

Отговори
0 0
ииииий

ииииий

22.03.2013 | 22:48

дарение дарение дарение....но с кво да се лекуват аджба там болните?????никой днес нищо не дарява вече.

Отговори
0 0
кгб

кгб

22.03.2013 | 11:35

СИСИ-ПИСИ, На заместника Розалинчо поне да му бяха платили добре,та да го разбере човек. Ами то става въпрос за едно общинско апартаментче. Евтини хора,с евтин мозък ни управляват. А като гледам как вървят нещата, в близко времв Тотеви може да се молят за общински апартаментчета, а Маминия за по-широчко помещение и южно изложение.

Отговори
0 0
кило

кило

22.03.2013 | 08:28

Виждам в близко бъдеще Империал-2 на мястото на болницата

Отговори
0 0
СИСИ-ПИСИ

СИСИ-ПИСИ

22.03.2013 | 07:14

КАК МОЖА ДО СЕГА ДА СЕ СПАЗВА ВОЛЯТА НА ДАРИТЕЛЯ, И СЕГА ЕДИН САМОЗВАНЕЦ, ЕДИН ИЗРОД, ЕДИН ЧОВЕК МИСЛЕЩ САМО ЗА СОБСТВЕНАТА СИ ИЗГОДА, ЗАЩОТО Е ПУБЛИЧНА ТАЙНА, ЧЕ НА ЗАМ. КМЕТА МУ Е ПЛАТЕНО ДОБРЕ ЗА ТОВА, ДА ПОСЕГНЕ НА НЕЩО, КОЕТО Е САМО ЗА НАРОДА? Г-ДА УПРАВЛЯВАЩИ НИ НАГЛЕЦИ НА ПЛОВДИВ, ПРОГЛЕДНЕТЕ! И ЗНАЙТЕ, ЧЕ БОГ НЯМА ДА ОСТАВИ ТОВА НЕНАКАЗАНО! ЩЕ СТРАДАТЕ ДО ЧЕТВЪРТО КОЛЯНО!

Отговори
0 0
МАМО

МАМО

21.03.2013 | 21:17

ТАЗИ БОЛНИЦА Е ДАРЕНИЕ И Е ИМАЛА ФОНД ЗА ИДРЪЖКА . БЕЗПЛАТНО СА СЕ ЛИКУВАЛИ ТЮТЮНОРАБОТНИЦИ. КЪДЕ Е ФОНДА ?,КОЙ ИЗДЪРЖА СЕГА БОЛНИЦАТА.?. ЗАЩО БОЛНИЦАТА НАТРУПА 6 МИЛИОНА КЪМ КРЕДИТОРИ. ЗАЩОТО 23 Г .НИКОЙ НЕ СИ Е МРЪДНАЛ ПРЪСТА. ЗАЩОТО УПРАВИТЕЛИТЕ НА БОЛНИЦАТА СА БИЛИ НЕКАДЪРНИЦИ РАБОТИЛИ СА ПРОТИВ НЕЯ.КЪДЕ БЯХА ДО СЕГА ДРУГАРИТЕ ДЕТО ТОЛКОВА СА РАЗТРЕВОЖЕНИ ЗА БОЛНИЦАТА. ОСТАВИХА 5,5 МИЛИОНА ДЪЛГ И ИЗБЯГАХА .А КЪДЕ БЕШЕ ЗКПЧто.ЧЕТИРИ ГОДИНИ ,ЗАЩО НЕ СПАСИ БОЛНИЦАТА КАКВО НАПРАВИ ЗА НЕЯ. А СЕГА СЕ ПРАВИ НА МИТКО ПАЛАУЗОВ .ЗАЩО ОСТАВИ 5,5 МИЛИОНА САМО ОТ БОЛНИЦАТА ЗАЩО НЕ ГИ ПОКРИ ,НАЛИ СЕ ПИШЕ ЗА РОБИН ХУД . СЛЕД КАТО МУ ЕТОЛКОВА МИЛА ,ДА ИЗВАДИ ОТ ОНЕЗИ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ И ДА ПЛАТИ ПОНЕ НАТРУПАНИТЕ 4 МИЛИОНА ПРЕЗ НЕГОВИЯТ МАНДАТ. АНЕ ДА РЕВЕ КАТО ВДОВИЦА.

Отговори
0 0
!

!

21.03.2013 | 20:21

Пловдив не се нуждае нито от Атанасов, нито от Тотев. И двамата са вредни. Атанасов поне демонстрираше добронамереност и уважение към околните, а Тотев се държи като робовладелец с роби.

Отговори
0 0
Diana Ekspres

Diana Ekspres

21.03.2013 | 20:00

Kakvo napraviha tezi obstinski savetnici ot DPS vazdarjaha se nali tocno tehnite hora ot stolipinovo lejat i se lekuvat tam . I sega kak ste izleznat i kajat pred tehnite izbirateli ot stolipinovo ce ne glasuvaha protiv.Moje bi lapnaha nyakoi lev da se vazdarjat. Nestasnici Cigani prosti ste si prodadete i decata si za pari

Отговори
0 0
Бивш излекуван пациент

Бивш излекуван пациент

21.03.2013 | 17:35

Тази болница е дарение и е имала фонд за нейното поддържане със средствата от един от тютюневите складове на Кудоглу. Той е изградил първият и най-модерен тубдиспансер, където безплатно са се лекували болните тютюноработници от белодробни заболявания. Неблагодарните управляващи не уважаваст волята на дарителя и по най-грозен начин искат това добро дело да откраднат и9 приватизират. Тези боклуци нямат морал и съвест

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?