23 семейства излъгани с топлоизолация

Клиентите чакат повече от година „Солар" ООД да ремонтира, след като са внесли общо 12 740 лева

23 семейства подадоха жалба в прокуратурата и обвиниха фирма „Солар" ООД, че ги е завлякла с различни суми, обещавайки да им направи външна топлоизолация на входа. Обитателите на вх. А и Б на бл. 41 в ЖР „Тракия" са броили общо 12 740 лева и сключили договори с фирмата още през август миналата година. Тогава всички платили по приблизително 50 процента от общата сума на услугата, а управителят на „Солар" ООД Борислав Цветански обещал до седмица да вдигне скелето и започне ремонта.

Осем месеца клиентите чакали фирмата да се яви. Когато това не станало, те потърсили Цветански, но не го открили на оставения от него адрес и телефон. Тогава подали жалба в прокуратурата. Цветански бил издирен и разпитан. Проверката установила, че „Солар" ООД има двама собственици с по 50 процента участие, като единият - Дойчо Стаменов, починал при катастрофа същата година.

Собственик на цялата фирма останал Цветански. Пред разследващите той обяснил, че след смъртта на съдружника му изпълнението на поетите обекти се забавило, тъй като работата им била разпределена и той сам не можел да се справи с всички поети заявки. След подписан анекс към договора, Цветански поел като краен срок за изпълнението 30 юли 2009 г. От документа става ясно, че при просрочие „Солар" дори поема ангажимент да изплати на клиентите си неустойка в размер на двойния размер на авансово внесените суми. Два месеца по-късно фирмата не е залепила нито едно пано по входовете, а ужилените подадоха втора жалба в прокуратурата. По случая е разпоредено на Пето РУ да извърши проверка. В момента обитателите на входовете връщат кредити и банкови заеми „Енергийна ефективност" със солени лихви. Тъй като ремонтът не е извършен, те не могат да използват преференциите. Някои от нас събраха парите за санирането с потребителски кредити, след като банките им отказаха пари по програмата за „Енергийна ефективност", обясни Гергана Пукалова. Тя е една от ужилените. Блокът, в който живее, е 30-годишен. Нуждае се от спешно саниране, тъй като при всеки дъжд прониква вода в апартаментите, обясняват обитателите му.

Управителят на „Солар" ООД не бе открит за коментар.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?