Следвайте ни

2021 ще е годината на сватбите в Пловдив

viber icon

По всичко личи, че 2021-а ще е годината на сватбите в Пловдив. Записването за брачни церемонии вече върви с пълна пара, като бъдещите младоженци се надяват, че догодина коронавирусът ще отхлаби хватката си и ще бъде възможно да се провеждат сватбени тържества с повече гости. 

Досега вече 120 младоженци са дали заявка да се врекат във вярност през 2021 година в Пловдив, съобщи за вестник "Марица" шефката на ОП "Радостни обреди" Чудомира Пинджева. Като най-желана към момента дата се очертава 26.06.2020. За тогава има записани 10 сватби. Вероятно сватбарите се надяват, че през лятото, дори да има още опасност от зараза, тя ще е по-слаба, а мерките ще са по-разхлабени. 

До края на този декември пък няколко желаещи да сключат граждански брак са избрали символични дати. На 20.12.2020 са заявени три ритуала, а на 22.12.2020 - още две венчавки.

През януари пък най-търсената от сега дата е 21.01.2021 г. за когато има записани четири двойки. За Йордановден няма желаещи да сключат брак, докато на Ивановден има един планиран ритуал. 

Не се забелязва спад на сватбите през зимните месеци спрямо миналата година, дори има лек ръст, добави Пинджева. Подписването в условията на пандемия става в ритуалната зала, като в нея се допуснат до 15 човека, които задължително трябва да носят маски. 
Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?