71
Следвайте ни

200 полицаи с 45 патрулки и 25 мотора охраняват "Маратон Пловдив"! Вижте МАРШРУТА

viber icon

Полицията с крути мерки за провеждането на традиционния "Маратон Пловдив". За охраната и сигурността на състезателите и цялостното обезпечаване на движението в града ще се грижат над 200 униформени с 45 патрулки и 25 мотоциклета.

Маратонът ще се състои утре от 9 до 14.30 часа. Според организаторите на спортното събитие се очакват над 1000 участници от страната и чужбина, които ще премерят сили в две дистанции – 42-километров маратон и полумаратон с дължина 21 километра.  В неделя, в часовия интервал между 8.30 до 15.00 часа, временно и поетапно ще бъде спирано движението по трасетата на двете дистанции.

Класическият маратон и полумаратонът ще стартират едновременно от пл. „Централен“. От там състезателите ще преминат по улиците ”Княз Александър І”, ”Константин Стоилов”, ”Криволак”, ”Съборна”, ”Цанко Лавренов” и ”Цар Иван Шишман”. След това маратонците ще се насочат към булевардите ”6-ти септември”, ”Цар Борис ІІІ Обединител”, ”Христо Ботев”, ”Източен”, ”Санкт Петербург”, ще преминат по Алея 8 в парк “Лаута”, и през ул.”Теофан Райнов”, ул.”Георги Данчов”, бул.”Освобождение” и бул.”Асеновградско шосе”. Тук участниците в полумаратона ще завият наляво по бул.”Цар Симеон”, а участниците в маратона ще продължат по булеварда до Строителни войски и обратно по бул.”Цар Симеон”, ул.“Ягодовско шосе“ в посока кръговото кръстовище на „Скобелева майка“, бул.“Цариградско шосе, бул.“Шести септември“, бул.”Марица юг”, където полумаратонът ще завие наляво по ул.”Висла” и през ул.”Райко Даскалов”, ул.“Опълченска“, ул.“Н. Палаузов“, ул.“С. Врачански“, ул.“Свети Климент“, ул.“Хр. Г. Данов“ и ул.”Александър І Батенберг”. Финалът ще е на пл. "Централен".

Участниците в маратона продължават по бул.”Марица”- юг, Гребна база, ул. „Парк Отдих и култура“, бул.“Шести септември“ –продължение, ул.”Ясна поляна”, бул.”Копривщица”-запад, бул.“Копривщица“-изток, Младежки хълм,  ул.”Л. Каравелов”, бул.”В. Априлов”, Колелото на гарата, ул.”Иван Вазов”, ул.”Авксентий Велешки”, Цар Симеонова градина, ул.”Найден Геров”, ул.”Княз Дондуков Корсаков”, ул.”Преслав”, ул.”Александър Екзарх”, ул.”Христо Г. Данов”, ул.”Княз Александър І” и също се насочват към финала на пл. ”Централен”.

Призовават се  шофьорите да се съобразяват с полицейските разпореждания и по възможност да преминават по алтернативни маршрути. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?