Следвайте ни

20 послания как да запазим по-чист Пловдив ВИДЕО

viber icon

Любопитно видео обедини еколозите на Община Пловдив и районните администрации по повод Световния ден на околната среда – 5 юни. По идея на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ те излизат с призив към гражданите да пазят града и природата чисти.

През 2021 г. отбелязването на Световния ден на околната среда е на тема „Възстановяване на екосистемите“ с цел подобряване на връзката ни с природата. Това ще отбележи и официалното стартиране на Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите 2021 - 2030".

По повод празника всички райони в Пловдив разработиха слогани, с които да напомнят на гражданите, че грижата за природата е отговорност на всеки един от нас. Вижте какви са техните 20  послания в специално създаденото видео:

https://www.facebook.com/watch/?v=231756431732930

Световният ден на околната среда е избран от ООН като ден за повишаване на информираността на хората по света и за действие за опазване на природата. Всяка година той се провежда с тема, която привлича вниманието върху остър належащ проблем, свързан с околната среда. От началото му през 1974 г., събитието се е разраснало до глобална платформа за достигане до хора от всички краища на света. Празнува се в над 100 държави. Тази година домакин на Световния ден на околната среда е Пакистан.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?