Следвайте ни

20 млн. лева не стигнаха за 200 м от ул. "Неофит Бозвели"

Разбитият участък не е включен в проекта, ще търсят средства да го довършват

viber icon

Нови ремонти се задават в зоната около Аджисан махала, където почти е завършен проектът за благоустрояване. Той е финансиран с европейски средства по оперативна програма „Региони в растеж” на стойност 20 млн. лева.

 


Три улици  - „Неофит Бозвели”, „Козлодуй” и „Княз Черказки”, пак ще са в ремонт, но парите вече ще са от общинския бюджет. Тези улици не са направени докрай, защото европейските средства не стигнаха и отделни отсечки не са били включени в проекта. През миналата седмица екип от специалисти заедно с кмета на „Централен” Георги Стаменов и ръководителя на проекта Соня Славчева огледаха  квартала и ще направят предложение за отпускане на средства от общинския бюджет за довършване на трите улици.  

 


По-голямата част от ул. „Неофит Бозвели” е с нова настилка и тротоари, но отсечката между ул. „Марагидик” и „Стойчо Мушанов” си остана с калдъръм. Острите камъни режат гуми, прах се вдига до небето, а когато вали, разбитата настилка тъне в кал, описват хората от квартала. Ремонтът на последния участък  ще струва над 250 000 лева и ще включва изграждане на ново пътно легло, паваж, осветление и тротоари, каза Георги Стаменов.

 


На ул. „Козлодуй” има съвсем малка отсечка, която също е отпаднала от проекта и за довършването <210> ще стигнат 16 000 лева. Тротоари, пътна настилка и осветление ще бъдат направени и на ул. „Княз Черказки”, ако от община Пловдив отпуснат пари.  Стаменов се надява да има средства и за пространството в района между бул. „Шести септември” и ул. „Весела”, където също няма настилка.

 


В момента  тече ремонт на ул. „Захари Стоянов” от западната страна на Бунарджика. „Очакваме да приключи до средата на април, след което ще се работи на ул. „Габър” -пресечката на „Волга”, обясни Георги Стаменов. Малката ул. „Габър” е била асфалтирана навремето, но настилката е изровена. В районната администрация е подготвен проект за джобове за паркиране на ул. „Стадион”.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?