20 г. затвор за убиец, той се крие в чужбина

Двадесет години затвор даде съдът на убиец затрил двама мъже през 1993 година. От тогава обаче Иван Якимов е в неизвестност, като за последно следите му са били засечени в Армения и Украйна. Кървавата драма се разиграла в края на януари.
Жертвите Васил Доков и Стоил Близнаков седнали да пият заедно с убиеца в неговия дом. Около полунощ се скарали, Якимов грабнал касапски нож и им прерязал гърлата. След това с помощта на жена си закарал труповете край Величково, където се опитал да ги изгори.
Полицаите не успели да открият годни следи от кръв в дома им, защото още на следващия ден съпругата на Якимов изчистила основно всеки сантиметър.

Той пък сменил гумите на автомобила, което в първоначалната фаза на разследванео свалило подозренията от него. Нервите на Якимов обаче не издържали и след няколко дни угризения се метнал на влака и заминал за Украйна. Съпругата му пък изпяла за убийството в полицията. От тогава мъжът е обявен за издирване и не е намерен. Делото срещу него се гледа в присъствието на служебен адвокат.

Магистратите постановиха Якимов да плати 500 хиляди лева кръвнина на наследниците на двамата убити. Как ще се събират парите обаче, не е ясно, тъй като и роднините му са в неизвестност. Ще проверим дали има някакви регистрирани имоти в Пазарджик на негово име и в краен случай ще прибегнем до държавния фонд, който отпуска до 10 хиляди лева в подобни случаи, обясни адвокат Малин Комсийски, който защитаваше правата на наследниците в съдебна зала.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?