Следвайте ни

19 млн. лв. задължения висят към общината от 10 години ВИДЕО

viber icon

Несъбрани задължения на общината в счетоводната справка в бюджет 2021 в размер на 19 млн. лв. са висящи от над 10 години. Над 4 милиона от цялата сума са само лихвите по тях. По-голямата част са за такси смет и данък сгради и са на фалирали фирми, заради което няма как да бъдат събрани. В същото време общината няма право да ги отписва от бюджета,  обясни зам.-кметът Величко Родопски. „Понеже няма как да ги отпишем, си стоят и се увеличават с лихвите. Те са не само на голямата община, а и на всички райони“, добави Родопски.

Борчовете към "Жилфонд" пък са натрупани от социалнослаби граждани, спрямо които има изпълнителни дела и на практика тези дългове са несъбираеми.

В бюджета, който е 418 млн. лв., са предвидени средства за издаване на технически паспорти за всички 3512 общински апартамента. Цената е около 200 лв. на апартамент с площ от 60 кв. м., обясни арх. Невена Балчва.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?