185 фирми на "Медикус, Денто, Галения"

Разглобяеми хирургични инструменти и ултрамодерни апарати за профилактика на пародонтологията на австрийската фирма W$H са представени на 15-ото издание на специализираната изложба "Медикус, Денто, Галения", която се откри вчера в Международния панаир.

Областният управител Иван Тотев отбеляза кратко, че в години на криза наблюдаваме 3 пъти по-голям ръст на търговските площи, пожела на добър час и преряза лентата.

Кризата в бранша не е толкова силно застъпена все още. Скъпите манипулации са намалели, но потокът в добрите практики не е спрял, заяви председателят на Асоциацията на денталните дилъри Маргарита Тотева. За първи път в рамките на изложбата ще се проведе конкурсът "Мениджър на дентална практика". Кандидатите ще се състезават в две категории: мениджър на стоматологична клиника и на кабинет. Най-важните критерии са диагностика, хигиена, съвременно лечение. 18 стоматолози вече са заявили участие. Носителят на голямата награда ще стане ясен на 23 октомври. Статуетката "Творецът, понесъл кръста на своята дарба" с автор д-р Ради Венков, който е зъболекар, ще връчи председателят на Българския стоматологичен съюз д-р Николай Шарков.

Традиционно стоматологичното и зъботехническо оборудване бе застъпено най-силно. Следва медицинската техника, а после фармацията и козметиката. Въпреки кризата в изложбата участват 185 фирми от 24 държави.

Паралелно със стоматологичните и медицински новости върви и изложбата за СПА и уелнес туризъм. Тя събира фирми, чиито продукти и услуги са ориентирани към здравето и красотата.

Лекари и зъболекари, дошли още в първия ден в 10-а и 11-а палата, проявиха интерес към денталния скенер за глава, който върши работа при поставянето на зъбни импланти. Цената му е 100 000 евро, така че е за на големи клиники. Вниманието привличаха и избелващите препарати, които са много модерни напоследък. Специалисти в областта на репродуктивното здраве се интересуваха от модерните техники.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?