71

18 месеца след оставката на Богомил Грозев: Обявиха конкурс за шеф на "Старинен Пловдив"

Община Пловдив обяви конкурс за нов директор на ОИ „Старинен Пловдив”, след като постът остана вакантен повече от година и половина. Предишният директор Богомил Грозев бе принуден да подаде оставка в средата на юни 2021 след като назначи за шеф на Античния театър скандален софийски диджей. Самият Грозев бе с техническо образование и бе назначен без никакъв конкурс.

Документи се подават в срок от един месец до 24 февруари. Минималните изисквания са кандидатът да има висше образование със степен „Магистър”.

То трябва да е в направленията История и археология, Социология, антропология и културология, Туризъм, Изобразително изкуство със специалност „Консервация и реставрация” или „Архитектура”. 

Изисква се поне 3 години професионален опит в тези сфери. Като предимство се считат: 
Лиценз по чл. 165 от Закона за културното наследство – това са специалисти, които имат право да извършват реставрационни дейности.

Друг плюс е опит в областта на опазването на културното наследство и участие в разработването и реализацията на програми и проекти.

Странно, но чуждоезикова подготовка и компютърната грамотност също се считат за предимства.

Документите ще бъдат приемани до 24 февруари - след това ще започне реалното отсяване на кандидатите. 

След оставката на бившият кадър на NOVA Богомил Грозев, временно изпълняващ длъжността директор бе д-р Елена Кантерава – Дечева. Тя ще подаде документи за шеф на института. Припомняме, че тя е била изпълняващ длъжност през 2012 – 2013 и след напускането на Грозев. 

Самият Грозев не бе открит за да коментира дали няма да се кандидатира отново за директор.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Петя

Петя

24.01.2023 | 12:53

"След оставката на бившият кадър на NOVA Богомил Грозев, временно изпълняващ длъжността директор бе д-р Елена Кантерава – Дечева. Тя ще подаде документи за шеф на института. " Ами, той-Конкурса направен, за нея бре! Тя, назначи в момента цялата Академия и приятели на работа в Старинен Пловдив! Ако, има поне малко достойнство, не би трябвало, да се кандидатира!!!

Отговори
7 0
Георги Веселинов

Георги Веселинов

24.01.2023 | 12:30

А,кога ще има конкурси и за останалите общински предприятия?

Отговори
5 0
Иван

Иван

24.01.2023 | 12:45

Останалите са тотал щета

Отговори
0 0
656

656

24.01.2023 | 12:58

не по-голяма от стария град, т.н. директорка кантарева ходи по 1 ден на работа, в другото време обикаля по частни обекти

Отговори
7 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?