46

18 хил. души пълнят Колежа на откриването, полицията с драконовски мерки за сигурност

Очакват се 18 0000 души на официалното откриване на Колежа и провеждането на първата футболна среща на 29 април. Гостуващите фенове ще са около 1800 души. Във връзка с мащабното събитие, пловдивската полиция предприема крути мерки за сигурност, стана ясно от думите на шефа на ОДМВР в града под тепетата старши комисар Васил Костадинов.

Той се обърна към феновете, които ще присъстват, предвид създадената организация и предварителна програма, включително с официалната част, да заемат местата си своевременно, за да не се създава допълнителен хаос. "Пловдив дълги години не помни посещаемост на мач от такъв мащаб, каквато ще е на 29 април.  Входовете ще са отворени в 17.15 часа, така че каним всички привърженици да започнат тогава поетапното влизане, за да се осигурят по-нормални условия за работа и пропускателен режим", посочи Костадинов. Той призова пловдивските привърженици по възможност да дойдат на стадиона без автомобилите си, предвид ограничената възможност за паркиране при съоръжението и в периметъра около него. 

Все още не е определено конкретното място, което да послужи за групово паркиране. В процес на обсъждане са и всички възможности около временната организация на движение, която ще се въведе в деня на футболната среща. Включително се предвижда и затваряне на улици и булеварди в близост до стадион „Христо Ботев”, които да послужат за паркиране на автомобилите на зрителите на мача.

Всички подробности около мерките за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност преди, по време и след спортната среща ще бъдат изнесени от полицията на брифинг следващата седмица.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
гражданин

гражданин

21.04.2023 | 09:04

хаха,18000??? сигурно ще дойдат 1000...и за двата стадиона се дадоха 100 милиона, вместо за ясли, градини, училища, детска болница, паркове....Гербаджийска крадлива сган! ще ви изметем наесен, окончателно!

Отговори
4 2
Завинаги жълт

Завинаги жълт

21.04.2023 | 11:38

Нали тези стадиони са за децата ни, да спортуват и да ходят на мачове, а не да стоят в къщи и да гледат по@но на лаптопа дето си им го купил с заем бе,........ .За такива като тебе, само кражби им са в главите и мерак за измитане

Отговори
4 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?