1553

18 държави се включиха в тазгодишното издание на Фасада Видео Фестивал

Фасада Видео Фестивал събира отново видеоизкуство от цял свят в културната столица на Европа и ще удиви местни и гости на Пловдив с невероятно цветна и разнообразна филмова програма. На 22 и 23 септември ще се проведе международният фестивал за късометражно кино и видеоарт Фасада Видео Фестивал, проект на Сдружение Изкуство Днес.

 В тазгодишното четиринадесето издание на фестивала участват 27 филма от 18 държави, селектирани от журито измежду цели 177 подадени заявления за участие в конкурса. Германия, Испания, Италия, Хърватия, Гърция, Франция, Белгия, Литва, Украйна, Израел, Иран, Русия, Великобритания, Канада, Бразилия, Китай, Сингапур и Филипините са селектираните страни, чиито видеопроизведения ще бъдат прожектирани. Мястото, където ще се проведе събитието, по традиция ще бъде Лапидариумът в Стария град.

В две поредни вечери - 22, 23 септември, от 20:30 часа пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видеоизкуството. Всички филми са с времетраене до 10 мин, както е посочено и в регламента на конкурса. Победителят в конкурса предстои да бъде избран и обявен на 23 септември. За поредна година фестивалът е изпълнен с изключително интересни и разчупени похвати от страна на участниците. Не пропускайте и станете част от преживяването, наречено "видеоизкуство".

Фасада Видео Фестивал се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. Пълна програма за събитието и участниците в него ще откриете на сайта на Фасада Видео Фестивал.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?