46

18,7 млн. лева ще струва разширението на Голямоконарско шосе

Община Пловдив е обявила обществената поръчка за разширение на Голямоконарско шосе, след като в последните си дни кабинетът на Кирил Петков отпусна нужните средства от държавния бюджет. Първият транш от 6 млн. лева за община Пловдив е вече наличен и местната администрация скоростно започна да търси изпълнител. 

Общата стойност на проекта е 15,6 млн. лева (или малко над 18,7 млн. лева с ДДС). В документацията е записано, че ще се изпълнява реконструкция и разширение на Голямоконарско шосе, в обхвата на община Пловдив от бул. „Дунав“ до землищната граница с община Марица (до транспортен възел Царацово). Общата дължината на пътния участък е малко над 1,2 км (1260 метра). Срокът на строително-ремонтните дейности, според договорът ще бъде 24 месеца. 

Добрата новина е че вече има одобрен проект, който включва включва разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, ново кръгово кръстовище и локални платна.

Предвидено е и да се изградят канализационни връзки за нови улични отоци, монолитни отводнителни улеи и отводнителни бордюри и цялостен ВиК ремонт в карето. За зелените площи, които ще са наоколо пък е заложено по проекта и изграждане на напоителна система. Ще се подмени съществуващото осветление с нови LED лампи, както и подземните комуникации. 

Строителните фирми ще имат срок до 12 септември да подготвят и подадат своите ценови оферти. Практиката показва, че подобни мега-поръчки, почти винаги попадат в спиралата на обжалванията пред КЗК, така че реалистично разширението на "Голямоконарско шосе" няма да стартира преди следващата пролет.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Бесен

Бесен

10.08.2022 | 16:17

С искалианска редена мозайка да го правят това шосе - пак нямаше толкова да струва

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?