Следвайте ни

17 дни след пороя: Кварталните улици тънат в кал и боклуци

Седемнадесет дни не стигнаха на общинското предприятие "Чистота", за да измият по-малките улици след последния порой.  От 2 юни до вчера в повечето квартали на тротоарите и пътните платна имаше  кал, листа, сухи клони. Дори и централните улици, сред които е  "Велико Търново", изглеждат така, сякаш току-що оттук е минал тайфун.  

 

Метла след проливните дъждове не са виждали и  малките  улици в другите райони, особено в покрайнините на града.  Дупки, пълни с кални локви, пръст, наслоена до бордюрите на тротоарите, прах има на ул. "Добродол", "Ибър", "Гонда вода", "Борба", "Сакар планина" в "Северен".  Прашни са ул. "Георги Икономов", "Скопие", "Даме Груев", "Кукуш" в "Южен".  

 

В "Чистота" работят над 400 чистачки, а за доброто поддържане на обществените пространства на предприятието годишно се дават над 11 милиона лева.  

 

 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (3)

Център

20.06.2019 | 20:46
1 0

Провери къде се води и тогава да си говорим. Оттатък линията е другият район, така е по разпределение, ти откъде дойде, та не си запознат?

мхм

20.06.2019 | 19:59
1 1

Откога "Младежка" е център...!??? Вие на всичко започнахте да казвате "Център"!

Център

20.06.2019 | 19:27
3 1

Елате да видите и кварталните улички, пресичащи ул. "Младежка", непосредствено до Областната управа - заринати от мръсотия и МПС--та без регистрация или с изтекла ГО, на самата улица, под носа на управниците, дори на едната кола е разглобено таблото - явно не е в движение. Кой спи или си затваря очите? Защо ЛМПС без регистрация са паркирани на общински терен и всичко е наред?

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?