Следвайте ни

1600 пловдивчани отчитат парно и топла вода сами

viber icon

1600 пловдивчани минават на самоотчет за потреблението на топла вода и парно в домовете си. Причината е, че не са оборудвани с дистанционни уреди за отчет. Това съобщиха от фирмата за топлинно счетоводство „Техем Сървисис“.

В Пловдив те обслужват над 8500 топлофицирани имота, от които 7066 са оборудвани с индивидуални разпределители и водомери за топла вода с дистанционно отчитане. Това означава, че както и до сега, отчетник  ще снеме данните извън сградата, посредством компютър, и клиентите ще получат своите месечни фактури от топлофикационното дружество. 

Поради въведеното извънредно положение обаче не е възможно да бъде извършен отчет чрез посещение в останалите 1600 имота. Клиентите трябва да извършат самоотчет в периода 27.03.2020 г. до 02.04.2020 г. и да предадат данните от него на "Техем" чрез телефонно обаждане на (032) 639 458 или 0899 999189, или по електронна поща: [email protected], посочват от компанията.

Това става в четири стъпки:  

1.Запишете „ИТН номера“ си (номерът е посочен на фактурата на топлофикационното дружество, горен ляв ъгъл под имената на титуляр на партида);

2.     2. Отчетете показанията на разпределителите и ги запишете като посочите помещението, в което се намира уредът 

3.     3. Отчетете показанията на водомера/водомерите за топла вода, като вземете предвид само черните цифри, които показват кубиците.  Посочете номер на водомера, който най-често е изписан върху самия уред.

4.  Накрая се обадете по телефона, за да продиктувате данните.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?