1500 полицаи накрак за изборния ден в Пловдив и областта

1500 служители на полицията ще следят за нормалното протичане на изборния ден в Пловдив и областта.

Представителитие на реда ще осигуряват и охраната на Районните избирателни комисии за Пловдив град и област, местата за гласуване и изборните секции, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. 

Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, както и групи за осъществяване на информационен обмен с окръжната и районните прокуратури в областта. 

Поддържа се непрекъснат контакт с РИК, РЗИ, Областната и общинските администрации, прокуратурата и структурите на ДАНС.  

В изборния ден полицейските служители ще се намират вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите.

При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия, служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията. Униформени служители ще охраняват и подвижните избирателни секции определени с решение на Районната избирателна комисия, които ще осигурят гласуването на хора с трайни увреждания, на лица под карантина, на пациенти в COVID отделения на болнични заведения, както и на трудно подвижни или неподвижни пациенти в болнични заведения. 

Провеждането и осигуряването на тези избори е по-специфично, предвид на изискванията наложени от здравните власти предвид на епидемиологичната обстановка от разпространението на COVID- 19. Всички полицейски служители са оборудвани със средства за индивидуална защита, а тези, които ще съпровождат подвижните секции при посещения в отделения с болни от COVID или карантинирани лица ще са оборудвани и със защитни костюми.  

В деня на изборите сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Пловдив, както и звената в 13-те районни управления ще оказват съдействие на гражданите от областта които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. На 4 април работния ден на служителите  в тях ще започне в 8.30 , като гражданите ще могат да подават искания за удостоверения до 19.00 часа

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
въх

въх

03.04.2021 | 20:39

на крак се пише отделно, нах. й се пише слято

Отговори
4 1
въх

въх

03.04.2021 | 20:38

на крак се пише отделно, нах. й се пише слято

Отговори
2 1
Нъл знаете ко е УРНА Там ще ви бъде положена чуфутската лой

Нъл знаете ко е УРНА Там ще ви бъде положена чуфутската лой

03.04.2021 | 19:21

Браво Браво Много браво Така се гради чуфутска диктатура чрез полициещина Ние сме на всеки милиметър имаше един такъв филм Избори под строгия но справедлив поглед на вашата милиция ни пази Деа и чуфутските димократични избори И един по здрав от Майн Фюрер

Отговори
4 5
Или си

Или си

04.04.2021 | 00:38

Н а д р у с а н или си. п и я н. !!!

Отговори
2 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?