Следвайте ни

150 медоносни дръвчета допълват зелената система в „Тракия”

viber icon

150 липи бяха засадени зад блок 83-ти на ул. „Цар Симеон” в район „Тракия” през уикенда. Медоносните дръвчета са дарение от „Кауфланд”, а в залесяването се включиха служители на веригата и техните семейства. Кметът на „Тракия” Костадин Димитров също подкрепи акцията, която се осъществи в партньорство с ОП „Градини и паркове”.

Мениджърът „Корпоративни комуникации” Гергана Димитрова обясни, че инициативата им е свързана с усилията за опазване на биоразнообразието, за което пчелите имат ключова роля. 

През последните години акциите за засаждане на медоносни видове дръвчета стават все по-многобройни, а опазването на пчелите се превръща в мисия, която печели все повече последователи, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров. 

Залесяването е част от започната от Костадин Димитров кампания под надслов „Залеси дърво – създай живот”. То е на терена, който според ПУП трябваше да бъде за бензиностанция, но след настояване на кмета на „Тракия” парцелът бе преотреден за озеленяване с решение на Общинския съвет. 

„Тук трябваше да има бензиностанция. Сега има 150 млади липи - началото на една нова зона, в която ще има зеленина и пейки. Понякога успяваме. А успехът ухае на липа. От сърце благодаря на Кауфланд. Поднасям благодарности и на Гергана Димитрова, Галя Иванова и на целия екип на ОП "Градини и паркове", заяви още кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

До Зд. Димитров

До Зд. Димитров

21.04.2021 | 02:32

Кмете, знаете ли че в Общински парк Студенец в Район Южен има опасна детска пързалка, от която децата ни падат от високо в пясъчник без пясък, направо до стърчащ бетон от краката на пързалката. Кой ще е отговорен за травми и поражения върху децата ни? Желая Ви приятна почивка! Започвам да търся детски терапевт.

Отговори
1 0
Живущ в Южен

Живущ в Южен

21.04.2021 | 01:40

Кмета на Южен кога ще озелени, освежи и почисти Парк ,,Студенец,, до ул. ,,Петър Стоев,,Парк без детска площадка, без осветление потънал в мръсотия. Кмета на Общината къде ще строи детски площадки ако не в Общинските паркове? Събудите се! Кой краде парите за площадките през 2021 г.?

Отговори
1 0
До  К.Димитров

До К.Димитров

19.04.2021 | 19:31

Господин кмете, това е хубаво да афиширате такава благородна инициатива. но зеещи дупки уж за засаждане на дървета има изкопани още преди месец срещу бензиностанцията на ,,Цар Симеон,, и изглежда така и ще си останат като предизборна инициатива.

Отговори
3 0
Tosho metal ot Karshiqka

Tosho metal ot Karshiqka

19.04.2021 | 21:28

Ti na toq gospod my vikash. Ta toi e longor.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?