Следвайте ни

15 години дупка наводнява мазета в Кючук Париж СНИМКИ+ВИДЕО

viber icon

Граждани проплакаха след 15 години постоянни наводнения на мазетата им, заради дълбока дупка на тротоара. При всеки дъжд водата се просмуквала в нея и отивала под основите на сградата. Кооперацията се намира на бул. "Македония" 37 в непосредствена близост до бившите хали.

 „Дори и при големите наводнения не се задържа вода в нея, като бездънна яма е. Влагата в приземните помещения не изчезва целогодишно. Това обаче не е единственият проблем. Често хората се спъват, падат, контузват се. Преди седмица един колоездач за малко да падне от велосипеда“, казва Петко Проданов.

Проблемът съществува вече 15 години. До него се стигнало след голяма буря, когато посадената топола се опряла на кооперацията. Общината незабавно я отстранила, но така и не оправила мястото. „Преди 2-3 месеца се обадих на главния инж. на „Южен“, но той ми отговори нека да минат изборите и ще го измислим. Този четвъртък пак се чухме, а отговорът му беше, че няма пари. Предложих му да го бетонираме с наши средства, но той отказа“, обясни Проданов. 

По думите на инж. Константин Георгинов мястото не можело да бъде замонолитено. Вариантите били или да се сложи хумус или плочки, които в последствие да бъдат махнати и да се засадят фиданки. „Не само на това място има такъв проблем- те са 3-4 премахнати дървета. Имаме уверението на „Паркове и градини“, че там ще се засадят фиданки. Възможно е още другата седмица да има движение по въпроса“, обеща инж. Георгинов.

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?