1939

1384 лева е средната работна заплата в „Южен“, ето какви кадри се търсят

В район „Южен“, както и в останалите общински структури, се усеща от години недостиг на кадри с инженерни специалности като ОВКИ /отопление, вентилация, климатични инсталации, пътен инженер, строителен инженер - гражданско и промишлено строителство. Специалистите, включително и току-що завършили, предпочитат частен сектор, където възнагражденията са далеч по-високи.

Средната брутна работна заплата на служителите в районната администрация е 1384 лева. Най-високото възнаграждение на служител е 2062 лева. Младши експерт започва с 1000 лева. Всички длъжности са конкурсни, като подборът се осъществява според Кодекса на труда и Закона за държавния служител.

Натовареността на чиновниците е голяма. „В сферата на устройство на територията по предвидени подробни планове са изработени около 107 проекта, в това число  ПУП, регулационни планове, схеми за търговия, паркиране и кампанийни обекти. Всички те преминават през процедура по изработване, одобрение от РЕСУТ /Районен експертен съвет за устройство на територията/, ЕСУТ към Община Пловдив и Общинския съвет“, обяснява зам.-кметът Атанаска Тунтова.

Реализирани са проекти за обекти от сферата на здравеопазване, образование, инженерната инфраструктура, пътни връзки, облагородяване на пространства около здравни и детски  заведения и обществени сгради.

Има изготвени и одобрени схеми за над 30  детски площадки с издадени строителни разрешения, които чакат финансиране, както и ремонт и реконструкция на вече съществуващи такива.

От общинския бюджет за район „Южен“ тази година  са предвидени 1 303 868 лева за благоустрояване и ремонти, включително за поддръжка на пътна мрежа, премахване на незаконни обекти, обекти от сферата на здравеопазване, образование, инженерната инфраструктура, пътни връзки, облагородяване на пространства около здравни и детски  заведения и обществени сгради.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Озадачен

Озадачен

28.11.2022 | 14:53

Има готови проекти, има 1 303 868 лв., а реално нито детски площадки, нито улици, нито тротоари, нито осветление, нито паркинги. Нищо, абсоютно нищо не се строи. Толкова безхаберен, мързелив и нагъл до безобразие кмет на район "Южен" никога не е имало. Един пирон не е забил в района за изминалите три години!

Отговори
16 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?