46
Следвайте ни

11 кучета си търсят семейство на сцената на "Ядрото" СНИМКИ

viber icon

Единадесет красиви кучета от приюта на „4-ти километър” бяха представени пред пловдивчани на сцената „Ядрото” в Капана като част от акцията „На кафе с куче”.

Тя е посветена на Международния ден на бездомните животни.

Всяко куче бе водено от млад доброволец, който се грижи през седмицата за него, а в неделя го извежда и на разходка. Мила, Мирела, Митко и Рафи са само част от тези млади хора.

Повечето се занимават с графичен дизайн, а други са студенти по медицина.

В един момент ядрото бе покрито с кучата и хора. Много пловдивчани носеха със себе си кучешка храна, която даваха на питомците на приюта.

Сред най-хвалените кучета бе Бирено Буре – интересно сиво животно. В специално заграждение имаше и малко куче. 

„Това е нещо като предварителна сгледа – ние сме сватовете и представяме богат набор от булки и младежи за женене. Не очаквам днес да бъдат осиновени кучета, защото все пак процесът изисква известни формалности. Искаме хората да ги видят и да се влюбят в тях”, каза управителят на пирюта за безстопанствени животни д-р Веселин Бекирски. 

Другата идея на „На кафе с куче” е да се каже на гражданите, че има приют за кучета. 

„На всяко наше събитие винаги се намират по няколко души, които казват: Наистина ли в града има ли такова нещо! Ние не знаем, че има приют за кучета. Това е голям проблем”, казва докторът. 

В приюта сега има около 100 кучета. Целта е до края на годината да има 200 осиновени. До днес с ново семейство са 168 кучета.

Снимки от Валентина Биларева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?