46

1000 служители на МВР, полицейски кучета и коне охраняват откриването на Колежа

Около 1000 униформени ще бъдат ангажирани с осигуряването на реда и охраната по време на официалното откриване на Колежа. Това каза на брифинг заместник-директорът на пловдивската полиция комисар Радослав Начев, предаде репортер на "Марица". 
 
Освен това, полицията ще използва обучени кучета и коне, общо 30. 
 
Директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов изрази надежда, че събитието - официално откриване и първа футболна среща, ще се превърне в един истински празник за града. "Отправяме молба към феновете за законосъобразно поведение и отношение, което гарантира спазването на обществения ред. Целта е този дългоочакван момент да не бъде помрачен", посочи шефът на МВР-Пловдив. 
 
 
Той уточни, че зрителите ще влизат през общо 8 входа, по 2 места за влизане на всеки вход, като ще бъдат подложени на няколко етап и проверки, включително за документи, за носене на забранени предмети и т.н. 
 
"Мероприятията започват в 15.30 часа с концерт, който също ще бъде обезпечен с полиция. В 17.30 часа отварят вратите на стадиона за церемонията по откриването и за провеждане на футболната среща. Призоваваме всички да заемат своевременно местата си. Ще се извършва щателен пропускателен контрол", подчерта комисар Начев. 
 
Създадена е организация привържениците на гостуващия отбор да бъдат посрещани от полицейски служители на км 133 на АМ „Тракия“ посока Бургас /тир паркинг/, а идващите от посока Стара Загора ще бъдат посрещани на път II 56 /след разклона за с. Войводиново/. С полицейски съпровод превозните средства ще паркират на ул. „Димитър Ризов“, като групово ще се придвижват към стадиона. Феновете на “Ботев” – Пловдив“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б, В и част от сектор Г.
 
На паркинг зоната на спортното съоръжение ще бъдат допускани само лица, притежаващи персонална покана или бадж.
 
Очаквайте подробности! 
 

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Георги

Георги

28.04.2023 | 08:54

Какъв празник на града , бе, обраха всички нас със 100 милиона?

Отговори
1 0
Пловдив

Пловдив

27.04.2023 | 19:50

сега да видим кой са определени за провокатори за да може корумпираното МВР си оправдае безплатното гледане на мач

Отговори
2 2
Стоичков

Стоичков

27.04.2023 | 18:00

Господа от МВР,какво налага откриването на едно спортно съоръжение и един футболен мач от такова присъствие на полицаи. Едва ли не можете да организирате и контролирате гостуващата агитка за която има обособен сектор и от какви провокации се опасявате. Много вдигнахте разхода на клуба за "охрана",а стадиона е оборудван с най модерна техника за наблюдение и контрол,които трябва да съдействат за нормалното поведение на зрителите.

Отговори
4 2
Правилно

Правилно

27.04.2023 | 19:48

А и много от София ще дойдат с влака И Централна гара ли ще затворите? Проблемът е че теренът няма ограда

Отговори
0 3
много яко

много яко

27.04.2023 | 17:06

много ми се похапва говежно ах как ще си похапна говеждо събота вечер

Отговори
2 0
ВиК

ВиК

27.04.2023 | 14:58

Да завали дъжд та видите какъв басейн са ви направили

Отговори
8 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?